Doporučujeme

Velikonoční nádivka s řeřichou

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Velikonoční nádivka s řeřichou

Ingredience

6 housek

1 cibule

2 stroužky česneku

50 g másla + na vymazání

2 vejce

150 g zakysané smetany

200 ml mléka

sůl

1 citron

mletý muškátový květ

1 hrst řeřichy

1 hrst kerblíku

1 hrst petrželky

hrubá mouka na vysypání


1. Housky nakrájíme na drobné kostičky a na sucho opečeme v pánvi. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme najemno a orestujeme na másle.


2. Pak přisypeme pokrájené housky, promícháme a směs přendáme do mísy. Necháme zchladnout a vmícháme vejce, zakysanou smetanu a mléko. Dochutíme solí, nastrouhanou kůrou z citronu a muškátem.


3. Řeřichu, kerblík a petrželku očistíme a nasekáme najemno. Přidáme do mísy k ostatním surovinám a znovu promícháme. Formu na nádivku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Naplníme ji připravenou hmotou a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 45 minut.


  • Vybrali jsme pro Vás