Doporučujeme

Tradiční pochoutka: Slovenská baba

| foto: KitchenAid, Bauer Media

Tradiční pochoutka: Slovenská baba

Ingredience

200g králičí pečeně

150g kuřecích srdíček

2dcl bílého vína

7 rohlíků

2 cibule střední velikosti

7 vajíček (5 sirových + 2 uvařené natvrdo)

hrst petrželové natě

sůl

koření dle chuti

vepřové sádlo a strouhanka na vysypání pekáče


1. Troubu předehřejeme na 180°C.


2. Dvě keramické zapékací mísy, jednu vetší a jednu menší vytřeme sádlem a vysypeme strouhankou.


3. Rohlíky si nakrájíme na kostky a zalejeme mlékem.


4. Nakrájenou cibulku dáme osmažit na másle nebo sádle. Játra a srdíčka očistíme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme osmaženou cibulku, nejprve srdíčka dusíme zalité vínem cca 10min.


5. Když se víno odvaří, zvýšíme plamen, přidáme játra a zprudka opečeme, dochutíme solí a kořením. Do nádivky nakrájíme dvě vajíčka uvařená natvrdo, jednu kapii a petrželovou nať. Nakrájené ingredience přidáme k rohlíkům, potom přidáme i hotovou masovou směs, zamícháme.


6. V jiné míse si vyšleháme pět vajec a přidáme je do rohlíkové směsi. Dobře promícháme, naplníme zapékací mísy a dáme péct na cca 45 min až 1 hodinu.


Více receptů najdete na blog.kitchenaid.cz


  • Vybrali jsme pro Vás