Ingredience1 hlávky květáku |
1. Květák rozdělíme na růžice a rozkrájíme je na menší kusy. Mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky. Zeleninu vložíme do vroucí osolené vody a necháme krátce přejít varem.
2. Mezitím nakrájíme brokolici a ve chvíli, kdy se začne vařit květák s mrkví ji přidáme do kastrolu. Necháme minutu vařit, scedíme a rozložíme na plech potřený olejem. Přidáme na silnější proužky nakrájenou slaninu, vložíme do trouby a pečeme při 200 °C dokud slanina nezezlátne.
3. V misce smícháme vodu s octem, solí a pepřem. Přidáme najemno nasekanou cibuli, chilli papričku a pažitku.
4. Pečenou zeleninu rozdělíme do misek nebo hlubších talířů, zalijeme dresinkem a podáváme s opečeným bílým pečivem