Doporučujeme

Telecí medailonky

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Telecí medailonky

Ingredience

150 g šunky

2 snítky tymiánu

1 snítka petrželky

1 snítka pažitky

1 malý tácek řeřichy

600 g telecího masa (například panenky)

1 lžička hladké mouky

40 g oleje

sůl

mletý bílý pepř

200 ml masového vývaru z kostky

4 cherry rajčátka


1. Šunku nakrájíme na nudličky. Tymián, petrželku, pažitku a řeřichu opláchneme, 1 snítku tymiánu odložíme na ozdobení a zbylé bylinky nasekáme najemno.


2. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky, které lehce obalíme v mouce. V hluboké pánvi rozpálíme olej a medailonky v něm opečeme z obou stran. Pak je osolíme, opepříme a na vrchní stranu rozdělíme směs bylinek, které lehce přitiskneme. Přidáme nakrájenou šunku a za postupného podlévání vývarem dusíme asi 15 minut doměkka.


3. Rajčátka omyjeme, rozpůlíme, přidáme je k masu a společně dusíme asi 3 minuty. Medailonky se šunkou a rajčátky rozdělíme na talíře, ozdobíme tymiánem a podáváme s těstovinami (například s vrtulkami - fussili).


  • Vybrali jsme pro Vás