Doporučujeme

Telecí hamburger se šalotkou a sýrem

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Telecí hamburger se šalotkou a sýrem

Ingredience

12 šalotek

2 lžíce olivového oleje

700 g mleté telecí plece

3 lžíce strouhanky

sůl

mletý černý pepř

80 g sýra brie

4 plátky slaniny

4 housky

4 lžíce hrubozrnné hořčice

2 hrsti rukoly


1. Šalotky oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Pak je opečeme na rozehřátém oleji dozlatova a necháme je zchladnout. Mleté maso vložíme do mísy. Přidáme strouhanku, sůl a pepř a promícháme.


2. Z masové směsi vytvarujeme čtyři stejně velké burgery. Uprostřed každého prstem vyhloubíme důlek. Vložíme do něj kousek sýra a uzavřeme ho masem tak, aby nebyl vidět.


3. Naplněné burgery dáme na rozehřátý gril. Pečeme je z každé strany asi 5 minut pod zavřeným krytem grilu. Před koncem pečení přidáme na gril plátky slaniny a necháme je opéct. Housky rozkrojíme na poloviny a na spodní část rozetřeme vždy lžíci hořčice, rukolu, maso, plátek slaniny a šalotku. Hotové hamburgery můžeme podávat např. s tvarohovým dipem.


  • Vybrali jsme pro Vás