Ingredience12 šalotek |
1. Šalotky oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Pak je opečeme na rozehřátém oleji dozlatova a necháme je zchladnout. Mleté maso vložíme do mísy. Přidáme strouhanku, sůl a pepř a promícháme.
2. Z masové směsi vytvarujeme čtyři stejně velké burgery. Uprostřed každého prstem vyhloubíme důlek. Vložíme do něj kousek sýra a uzavřeme ho masem tak, aby nebyl vidět.
3. Naplněné burgery dáme na rozehřátý gril. Pečeme je z každé strany asi 5 minut pod zavřeným krytem grilu. Před koncem pečení přidáme na gril plátky slaniny a necháme je opéct. Housky rozkrojíme na poloviny a na spodní část rozetřeme vždy lžíci hořčice, rukolu, maso, plátek slaniny a šalotku. Hotové hamburgery můžeme podávat např. s tvarohovým dipem.