Doporučujeme

Jarní salát s pažitkovým dipem

Jarní salát s pažitkovým dipem | foto: Kulinární studio MAFRA

RECEPT DNE: Jarní salát s pažitkovým dipem

  • 0
Pomalu se blíží plavková sezona a tak je čas trochu odlehčit jídelníček. K obědu či večeři tak můžete vyzkoušet jarní salát s pažitkovým dipem.

Ingredience

1 salát lollo biondo
1/2 ledového salátu
1 červená čekanka
100 g rukoly
2 kedlubny
1 svazek ředkviček
100 g cukrového hrášku

Dip:
1 svazeček pažitky
100 g majonézy
200 g zakysané smetany
2 lžíce bílého vína
sůl
drcený pepř

1. Saláty, čekanku a rukolu důkladně opereme a necháme okapat. Kedlubny oloupeme, ředkvičky a hrášek očistíme, omyjeme a nakrájíme.

2. Vše dáme do mísy, přidáme rukolu a na menší kousky natrhané listy salátů a čekanky. Zlehka promícháme.

3. Pažitku nasekáme nadrobno, promícháme s majonézou, zakysanou smetanou a bílým vínem. Dochutíme solí a pepřem. Hotovým dipem přelijeme připravený salát.


Témata: salát
  • Vybrali jsme pro Vás