Doporučujeme

RECEPT DNE: Vepřová panenka s pastinákovými frity

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

RECEPT DNE: Vepřová panenka s pastinákovými frity

Nebojte se na grilu připravit i větší kus masa vcelku. Vepřovou panenku zvládnete hravě.

Ingredience

600 g vepřové panenky
2 lžíce olivového oleje
1 lžičku sušeného česneku
2 lžičky citronové šťávy
1/4 lžičky drcených chilli papriček


sůl


Na frity:
3 velké pastináky
1 lžičku sladké papriky
2 lžíce olivového oleje


Na pesto:
50?g loupaných mandlí
hrst listové petržele
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy

1. Panenku potřeme olejem rozmíchaným se sušeným česnekem, citronovou šťávou, chilli a solí. Necháme odpočinout.


2. Na frity oloupeme pastinák. Na struhadle nebo nožem ho nakrájíme na tenké hranolky. V míse je smícháme s paprikou, solí a olejem. Rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 15–20 minut, až budou měkké.


3. Zahřejeme grilovací pánev. Položíme na ni připravenou panenku a opékáme ji ze všech stran, celkem asi 8 minut. Pánev sundáme z ohně a maso na ní nechte chvilku odpočinout.


4. Připravíme si pesto. Všechny potřebné suroviny vložíme do robota s noži a rozmixujeme na hrubou pastu. Pokud je potřeba, přidáme trochu vody.


5. Panenku naporcujeme. Servírujeme ji se zeleninovými frity a mandlovým pestem.


  • Vybrali jsme pro Vás