Ingredience600 g vepřové panenky sůl Na frity: Na pesto: |
1. Panenku potřeme olejem rozmíchaným se sušeným česnekem, citronovou šťávou, chilli a solí. Necháme odpočinout.
2. Na frity oloupeme pastinák. Na struhadle nebo nožem ho nakrájíme na tenké hranolky. V míse je smícháme s paprikou, solí a olejem. Rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 15–20 minut, až budou měkké.
3. Zahřejeme grilovací pánev. Položíme na ni připravenou panenku a opékáme ji ze všech stran, celkem asi 8 minut. Pánev sundáme z ohně a maso na ní nechte chvilku odpočinout.
4. Připravíme si pesto. Všechny potřebné suroviny vložíme do robota s noži a rozmixujeme na hrubou pastu. Pokud je potřeba, přidáme trochu vody.
5. Panenku naporcujeme. Servírujeme ji se zeleninovými frity a mandlovým pestem.