Doporučujeme

RECEPT DNE: Středomořská polévka pro zamilované

| foto: Bauer Media

RECEPT DNE: Středomořská polévka pro zamilované

Ingredience

300 g mořských plodů

1 cibule

2 stroužky česneku

4 lžíce olivového oleje

1 lžička mleté pálivé papriky

1/2 čerstvého fenyklu

100 ml bílého vína

150 g konzervovaných rajčat

200 ml kuřecího vývaru

sůl a mletý černý pepř

zelená petrželka


1. Mořské plody očistíme, propláchneme a necháme okapat. Cibuli a česnek nasekáme najemno a osmahneme na rozehřátém oleji. Přisypeme papriku, nadrobno nakrájený fenykl a vše krátce orestujeme.


2. Přilijeme bílé víno, sterilovaná rajčata a vývar a přivedeme k varu. Krátce povaříme a vložíme mořské plody.


3. Pozvolna vaříme asi 10 minut nepřikryté. Pak polévku podle chuti osolíme, opepříme, ozdobíme petrželkou a podáváme.


  • Vybrali jsme pro Vás