Doporučujeme

RECEPT DNE: Salát z čočky beluga s feta sýrem

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

RECEPT DNE: Salát z čočky beluga s feta sýrem

Různé druhy čočky se stávají hitem stravování. Už jste vyzkoušeli například černou čočku?

Ingredience

150 g černé čočky beluga
sůl
300 g červeného zelí
čerstvě mletý pepř
5 lžic extra panenského olivového oleje
4 lžíce citronové šťávy
1 lžíce balzamikového octa
100 g rukoly
2 avokáda
200 g feta sýra

1. Čočku namočíme do vody nejlépe přes noc. Ve stejné vodě ji uvaříme doměkka, osolíme až ke konci varu a scedíme. Dobře propláchneme vodou.


2. Zelí nakrájíme na tenké nudličky a smícháme se solí, pepřem, olejem, citronovou šťávou a balzamikovým octem. Necháme chvilku odpočinout.


3. Do zelí přimícháme propláchnutou a okapanou rukolu, nakrájené avokádo a nakonec přimícháme černou čočku.


4. Salát ozdobíme při servírování feta sýrem pokrájeným na kostky.


  • Vybrali jsme pro Vás