Doporučujeme

RECEPT DNE: Ryba s mušlemi a omáčkou ze zakysané smetany

| foto: www.bileplus.eu, Bauer Media

RECEPT DNE: Ryba s mušlemi a omáčkou ze zakysané smetany

Ingredience

1 rybí filé (200 g) – treska obecná

sůl

pepř

Mušle:

8 mušlí slávky jedlé

25 g másla

1 šalotka

kousek pórku

snítka tymiánu

1 bobkový list

kousek řapíku

petrželovou nať

Omáčka:

1 lžíce husté zakysané smetany

2 lžíce šťávy ze slávek

šťávu z půlky citronu

1 žloutek

sůl

pepř


1. Rybu osolíme, opepříme a uvaříme v napařovacím hrnci.


2. Na 25 g másla osmažíme najemno nakrájenou šalotku. Přidáme bobkový list svázaný s pórkem, tymiánem, řapíkem a petrželovou natí a očištěné slávky. Vaříme na prudkém ohni - asi 5 minut - pod poklicí, dokud se všechny slávky neotevřou. Pak je vybereme a masíčko vyloupeme. Vývar přecedíme a použijeme na přípravu omáčky.


3. Všechny ingredience dáme do misky a zahřejeme ve vodní lázni. Osolíme a opepříme. Prohřejeme, ale nevaříme.


4. Přelijeme rybí filet, ozdobíme ho slávkami a sekanou petrželovou natí a podáváme s pečivem (můžeme přidat restovanou zeleninu, chřest, fazolky apod.)


Více zajímavých informací a inspirativních receptů naleznete na www.bileplus.eu.


  • Vybrali jsme pro Vás