IngredienceNa nepečený korpus: 250 g karamelových sušenek (Lotus) Na náplň: 300 g čerstvého sýra (lučina, žervé) Na dohotovení: 200 g jahod |
1. Sušenky rozdrtíme nebo rozmixujeme najemno. Smícháme s rozpuštěným máslem a propracujeme na pevnou hmotu. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem, sušenky namačkáme na dno i po stranách formy a uložíme do chladničky.
2. Sýr smícháme s tvarohem a polovinou zakysané smetany. Přidáme žloutky, cukr, nastrouhanou kůru a šťávu z citronu a vanilková semínka. Společně vyšleháme. Náplň nalijeme do formy se ztuhlým nepečeným korpusem.
3. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 45 minut. Asi 5 minut před koncem pečení na povrch rozetřeme zbylou zakysanou smetanu. Po upečení necháme vychladnout a pak uložíme do chladničky nejméně na 2 hodiny ztuhnout. Před podáváním ozdobíme nakrájenými jahodami a jemně nasekanou bazalkou smíchanou s cukrem.