Doporučujeme

RECEPT DNE: Polévka z fava fazolí

| foto: Kulinární studio MAFRA Print, Bauer Media

RECEPT DNE: Polévka z fava fazolí

Fava fazole nebo také bob obecný není v české kuchyni příliš známý. Ale to neznamená, že vy si nemůžete pochutnat na skvělé luštěnině.

Ingredience

1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce másla
400 g mražených fava fazolí
1000 ml zeleninového vývaru
sůl
mletý černý pepř
snítky čerstvého tymiánu
150 g zakysané smetany
1 papriková klobása

1. Cibuli a česnek oloupeme a orestujeme v hrnci na másle. Fazole necháme povolit, pak je vyloupeme a přidáme do hrnce k cibuli a česneku.

2. Krátce společně orestujeme a zalijeme vývarem. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem.

3. Polévku přivedeme k varu, povaříme asi 5 minut, pak přidáme zakysanou smetanu a odstavíme. Několik fazolí vyjmeme a necháme stranou na ozdobu, poté polévku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem.

4. Paprikovou klobásu nakrájíme na drobné kostičky a necháme vypéct na pánvi. Polévku rozdělíme do talířů, doplníme klobásou, dozdobíme celými fazolkami a smetanou. Můžeme podávat s pečivem.


  • Vybrali jsme pro Vás