Doporučujeme

RECEPT DNE: Mořské ragú

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

RECEPT DNE: Mořské ragú

Ingredience

150 g krevet

200 g kalamár

300 g slávek

1 cibule

150 g mrkve

3 stroužky česneku

150 g řapíkatého celeru

rostlinný olej na opečení

100 ml bílého vína

400 g sterilovaných loupaných krájených rajčat

sůl

mletý černý pepř

čerstvé oregano na ozdobu


1. Krevety, kalamáry a slávky očistíme. Kalamáry nakrájíme na menší kousky. Cibuli, mrkev a česnek oloupeme. Cibuli s česnek pokrájíme nadrobno, mrkev na kousky.


2. Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme nadrobno. V pánvi na rozpáleném oleji nejdříve opečeme mořské plody. Pak přidáme pokrájenou zeleninu a restujeme ještě pár minut.


3. Nakonec přilijeme víno a vmícháme rajčata se šťávou. Dochutíme solí a pepřem a vaříme asi 10 minut. Před podáváním dozdobíme oreganem. Mořské ragú můžeme dochutit trochou citronové šťávy.


  • Vybrali jsme pro Vás