Doporučujeme

RECEPT DNE: Květákové lečo s vejci

| foto: Bauer Media

RECEPT DNE: Květákové lečo s vejci

Ingredience

1 květák

sůl

1 cibule

1 zelená paprika

2 rajčata

2-3 lžíce oleje

3 vejce

mletý černý pepř


1. Květák očistíme, rozebereme na malé růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme a necháme zchladnout.


2. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Papriku zbavíme semínek a opláchneme ji. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky.


3. V hluboké pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm osmahneme dozlatova. Přisypeme rajčata s paprikou a krátce podusíme. Nakonec přidáme okapaný vařený květák a necháme ho prohřát.


4. Vejce zlehka rozkvedláme, osolíme, opepříme a přilijeme do směsi. Vše mícháme na mírném ohni tak dlouho, až se vejce srazí. Podle chuti dosolíme, opepříme a podáváme s čerstvým pečivem.


  • Vybrali jsme pro Vás