Doporučujeme

Polévka z červené řepy

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Polévka z červené řepy

Ingredience

500 g vepřového plecka

2 bulvy červené řepy (400 g)

2 bobkové listy

1 lžička celého pepře

sůl

50 g másla

50 g hladké mouky

2 velké kyselé okurky

dle chuti cukr a lák z okurek

2 vejce vařená natvrdo

2 jarní cibulky


1. Maso opláchneme a osušíme. Řepy oloupeme. Do hrnce nalijeme vodu a vložíme do ní řepy a maso. Přidáme koření a sůl a vše přivedeme k varu. Maso i řepu zvolna vaříme, dokud nezměknou. Poté vývar přecedíme. Koření odstraníme a maso s řepou nakrájíme na kousky.



2. Z másla a mouky připravíme v čistém hrnci jíšku. Zalijeme ji vychladlým vývarem z masa (asi 1000 ml) a důkladně rozšleháme. Základ na polévku necháme asi 15 minut provařit.



3. Do polévky vsypeme nadrobno nakrájené okurky a dochutíme ji solí, cukrem a nálevem z okurek. Vmícháme do ní řepu a nakrájené maso. Na ta talíři polévku doplníme plátky vejce a posypeme jarní cibulkou.


  • Vybrali jsme pro Vás