Doporučujeme

Pikantní losos

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Pikantní losos

Ingredience

800 g filetu z lososa

3 lžíce ústřicové omáčky

3 lžíce ostré sladkokyselé omáčky

3 lžíce sezamového oleje

1 lžíce worcesterské omáčky

1 žlutá paprika

1 červená cibule

sůl

olivy bez pecek

sušená rajčata


1. Filet z lososa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a rozkrájíme na osm stejně velkých kousků.


2. V misce smícháme ústřicovou omáčku, ostrou sladkokyselou omáčku a worcesterskou omáčku se sezamovým olejem. Kousky lososa potřeme připravenou marinádou a necháme uležet alespoň hodinu, nejlépe přes noc v chladničce. .


3. Papriku a cibuli očistíme a nakrájíme na kousky. Připravíme si čtverce alobalu. Na každý položíme dva kousky marinovaného lososa a trochu osolíme. Přidáme část pokrájené červené cibule a papriky, několik oliv a sušených rajčat a dobře do alobalu zabalíme.


4. Balíčky s lososem grilujeme na rozpáleném grilu asi 15 minut. Podáváme s opečenými bramborami nebo pečivem.


  • Vybrali jsme pro Vás