Doporučujeme

Perníkoví panáčci

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Perníkoví panáčci

Ingredience

150 g nerafinovaného řepného cukru

150 g medu

150 g másla

500 g hladké mouky

10 g kakaa

1 vejce

1/2 lžičky koření do perníku (hřebíček, muškátový oříšek, skořice)

1 sáček jedlé sody

1/2 bílku na potření

Poleva na zdobení:

1/2 bílku

80 g moučkového cukru

1 lžíce citronové šťávy

potravinářská barva


1. Cukr, med a máslo rozpustíme a necháme mírně vychladnout. Mouku smícháme s kakaem, přidáme vejce, koření, sodu, rozehřátou medovou směs a zpracujeme tužší těsto. Těsto zabalíme do folie a uložíme na 24 hodin do chladničky.



2. Pak těsto znovu důkladně propracujeme a rozválíme na plát silný 5 mm. Z těsta vykrájíme formičkou malé panáčky. Rozložíme je na plechy a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut.



3. Po upečení je ihned horké potřeme bílkem a necháme vychladnout na kovové mřížce.



4. Cukr utřeme s bílkem a citronovou šťávou na hladkou lesklou polevu. Část obarvíme různými potravinářskými barvami, naplníme je do malých papírových kornoutků ozdobíme. Polevu necháme zaschnout


  • Vybrali jsme pro Vás