Doporučujeme

Kuřecí stehno plněné nádivkou s dýňovými semínky

| foto: Bauer Media

Kuřecí stehno plněné nádivkou s dýňovými semínky

Ingredience

4 kuřecí stehna (800 g)

1 snítka tymiánu

2 mrkve

3 rohlíky

5 lžic mléka

4 vejce

3 lžíce dýňových semínek

sůl

150 g másla

bylinky na ozdobení


1. Kuřecí stehna očistíme, v horní části uvolníme kost a vykroutíme ji. Pak stehna omyjeme a osušíme.


2. Tymián opláchneme a lístečky otrháme. Mrkev očistíme, nakrájíme na kostičky, povaříme asi 3 minuty ve vroucí vodě doměkka a scedíme. Rohlíky nakrájíme na kostičky, nasypeme je do mísy a navlhčíme mlékem. Přidáme vejce, lístečky tymiánu a mrkev. Vše promícháme, přisypeme dýňová semínka a podle chuti osolíme.


3. Stehenní kapsy naplníme připravenou nádivkou a uzavřeme párátky. Vložíme je do pekáčku a poklademe máslem nakrájeným na plátky. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut dozlatova. Během pečení podle potřeby podléváme trochou vody a přeléváme vypečenou šťávou.


4. Plněná stehna se šťávou rozdělíme na talíře a ozdobíme čerstvou bylinkou. Jako přílohu podáváme vařené brambory a podušenou zeleninovou směs.


  • Vybrali jsme pro Vás