Doporučujeme

Kuřecí stehna s hroznovým vínem

| foto: Bauer Media

Kuřecí stehna s hroznovým vínem

Ingredience

4 kuřecí stehna

sůl

40 ml olivového oleje

2 stroužky česneku

4 snítky bazalky

300 ml suchého bílého vína

30 g hladké mouky

40 g másla

100 ml smetany 33%

20 g strouhaného parmezánu

300 g kuliček bílého a modrého vína

50 ml portského


1. Stehna očistíme, osolíme, potřeme olejem a poklademe plátky česneku a lístečky bazalky. Zakryjeme je fólií a necháme 2 hodiny odležet.


2. Pak dáme stehna do pekáčku, podlijeme je třetinou vína a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme asi 45 minut. Mouku a máslo promícháme a připravíme si moučné máslo.


3. V rendlíku přivedeme k varu zbylé víno, přimícháme smetanu a moučné máslo. Důkladně prošleháme a necháme přijít k varu. Upečená stehna vyndáme, šťávu přilijeme do omáčky, přisypeme sýr a společně provaříme asi 20 minut.


4. Kuličky vína přepůlíme, zbavíme semínek a zprudka opečeme na zbylém oleji. Zalijeme portským a necháme odpařit. Stehna rozdělíme na talíře, přidáme omáčku a nakonec opečené víno.


  • Vybrali jsme pro Vás