Pečené kuře je oblíbené jídlo. Vyzkoušejte náš recept na kuře po francouzsku a uvidíte, že si pochutná celá rodina.

Ingredience

1 kuře
sůl
mletý černý pepř
1 hlavička česneku
1 citron
40 g másla
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce nasekané směsi bylinek (rozmarýn, oregano, šalvěj, bazalka)

1. Kuře očistíme a dobře nasolíme a opepříme. Vložíme ho do pekáčku nebo zapékací misky (prsy dolů).

2. Ke kuřeti přidáme rozkrojenou hlavičku česneku, důkladně omytý, rozkrojený citron a na kousky nakrájené máslo. Vše podlijeme trochou vody.

3. Pekáček vložíme do trouby. Kuře za občasného přelévání vypečenou šťávou pečeme asi 60 minut. V polovině doby pečení ho otočíme.

4. Bylinky promícháme s olejem a potřeme jimi pečené kuře. Kuře ještě asi na 10 minut vrátíme do trouby.

Témata: rodina, potravina