Ingredience

100 g cizrny

100 g čočky

100 g hrachu

1 malá cibule

3 stroužky česneku

2 uvařené brambory

1 vejce

1 lžička nasekaného oregana

2 lžíce nasekané petrželky

sůl

mletý pepř

hladká mouka

olej na smažení

Dresink:

250 ml zakysané smetany

1 stroužek česneku

2 lžíce olivového oleje

1 svazek pažitky


1. Cizrnu, čočku a hrách namočíme přes noc do studené vody. Druhý den je scedíme a v čerstvé vodě uvaříme doměkka. Pak vodu slijeme a luštěniny necháme vychladnout.


2. Cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme. Všechny luštěniny a uvařené brambory umeleme na masovém strojku a dáme do misky. Přidáme vejce, cibuli s česnekem a nasekané bylinky. Vše osolíme, opepříme a dobře propracujeme.


3. Z luštěninové hmoty tvarujeme malé karbanátky, lehce je obalíme v hladké mouce a na rozehřátém oleji je osmažíme z obou stran dozlatova.


4. Karbanátky podáváme s dipem. Zakysanou smetanu smícháme s utřeným česnekem, olivovým olejem a nasekanou pažitkou. Dochutíme solí a pepřem.


  12:28,  aktualizováno  25. března 2019 20:09