Ingredience100 g cizrny |
1. Cizrnu, čočku a hrách namočíme přes noc do studené vody. Druhý den je scedíme a v čerstvé vodě uvaříme doměkka. Pak vodu slijeme a luštěniny necháme vychladnout.
2. Cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme. Všechny luštěniny a uvařené brambory umeleme na masovém strojku a dáme do misky. Přidáme vejce, cibuli s česnekem a nasekané bylinky. Vše osolíme, opepříme a dobře propracujeme.
3. Z luštěninové hmoty tvarujeme malé karbanátky, lehce je obalíme v hladké mouce a na rozehřátém oleji je osmažíme z obou stran dozlatova.
4. Karbanátky podáváme s dipem. Zakysanou smetanu smícháme s utřeným česnekem, olivovým olejem a nasekanou pažitkou. Dochutíme solí a pepřem.