Ingredience

800 g jehněčích kotlet

mletý černý pepř

1 větvička rozmarýnu

asi ž lžic olivového oleje

200 g sladké sterilované kukuřice

1 svazeček pažitky

300 g hladké mouky

1 sáček kypřicího prášku do pečiva

500 ml mléka

1 vejce

sůl

400 g mladých hráškových lusků


1. Jehněčí kotletky očistíme a omyjeme. Opepříme je, posypeme nasekaným rozmarýnem a potřeme olivovým olejem. Uložíme do chladničky a necháme alespoň 30 minut odležet.


2. Kukuřici necháme okapat. Pažitku nasekáme nadrobno. V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, přidáme mléko, vejce, kukuřici a pažitku. Metlou vypracujeme hladké těsto, které osolíme, opepříme a necháme krátce odpočinout.


3. Pánev na lívance důkladně vytřeme olejem a na středním plameni usmažíme kukuřičné placičky z obou stran dozlatova. Hráškové lusky omyjeme a osušíme, pak je krátce orestujeme na olivovém oleji a ochutíme solí a pepřem.


4. Jehněčí kotlety opékáme na rozpáleném oleji z každé strany 2-3 minuty, vyjmeme je a osolíme. Podáváme s kukuřičnými plackami a hráškovými lusky.


  15:11,  aktualizováno  31. března 2019 13:39