Doporučujeme

Hovězí roštěná

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Hovězí roštěná

Ingredience

600 g hovězí roštěné

sůl

mletý pepř

kmín

100 g sádla

100 g hladké mouky

4 cibule

2 lžíce plnotučné hořčice

1 l hovězího vývaru


1. Hovězí roštěnou očistíme a nakrájíme na 4 stejné plátky. Na několika místech maso nožem nařízneme, aby se nekroutilo. Zlehka naklepeme paličkou a okořeníme solí, pepřem a kmínem. V hrnci rozehřejeme vepřové sádlo. Připravené roštěnky pomoučíme a zprudka opečeme z obou stran, aby se maso rychle zatáhlo a neutekla šťáva.


2. Opečené plátky dáme stranou a na výpeku restujeme cibuli nakrájenou na jemno. Když cibule začne zlátnout, přidáme hořčici a krátce vše orestujeme.


3. Cibulový základ zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a přidáme opečené maso. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka. Hotové roštěnky dáme stranou. Omáčku zahustíme trochou jíšky a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Necháme 20 minut provařit a nakonec přecedíme přes cedník, aby byla omáčka jemná. Podáváme s dušenou rýží.


  • Vybrali jsme pro Vás