Doporučujeme

Gazpacho

Gazpacho | foto: Kulinární studio MAFRA

RECEPT DNE: Gazpacho

  • 0
Tato oblíbená a osvěžující polévka je v parném létě ideálním obědem či večeří. Vyzkoušejte náš skvělý recept, určitě si pochutnáte!

Ingredience

1 salátová okurka
1 červená paprika
4 zralá rajčata
2 stroužky česneku
2 jarní cibulky
100 ml rajčatového džusu
sůl
mletý černý pepř
1 lžička práškového cukru
několik kapek tabaska
1 lžíce olivového oleje
snítka petržele

1. Zeleninu omyjeme. Z okurky lžící vydlabeme střed se semínky, z papriky odstraníme semeník. Rajčata rozkrojíme a vykrojíme měkkou dužinu se semínky a tuhé okolí stopky. Polovinu papriky a polovinu okurky odložíme stranou na dokončení. Ostatní zeleninu nakrájíme na kousky.

2. Nakrájenou papriku, rajčata a okurku vložíme do mixéru. Přidáme oloupané stroužky česneku, nasekané cibulky a část rajčatového džusu. Rozmixujeme a doplníme zbytek džusu. Nakonec dochutíme solí, pepřem, cukrem a tabaskem.

3. Rozmixovanou polévku propasírujeme přes síto, abychom ji zbavili zbylých semínek a kousků slupek. Polévku vlijeme do misky, zakryjeme folií a dáme do lednice chladit.

4. Než se polévka vychladí, připravíme si zbylou papriku a okurku. Nakrájíme je na velmi drobné kostičky. Při podávání rozdělíme vychlazenou zeleninovou polévku do misek a posypeme kostičkami papriky a okurky. Hladinu pokapeme olivovým olejem a ozdobíme kouskem petrželky.


  • Vybrali jsme pro Vás