Ingredience 1 salátová okurka |
1. Zeleninu omyjeme. Z okurky lžící vydlabeme střed se semínky, z papriky odstraníme semeník. Rajčata rozkrojíme a vykrojíme měkkou dužinu se semínky a tuhé okolí stopky. Polovinu papriky a polovinu okurky odložíme stranou na dokončení. Ostatní zeleninu nakrájíme na kousky.
2. Nakrájenou papriku, rajčata a okurku vložíme do mixéru. Přidáme oloupané stroužky česneku, nasekané cibulky a část rajčatového džusu. Rozmixujeme a doplníme zbytek džusu. Nakonec dochutíme solí, pepřem, cukrem a tabaskem.
3. Rozmixovanou polévku propasírujeme přes síto, abychom ji zbavili zbylých semínek a kousků slupek. Polévku vlijeme do misky, zakryjeme folií a dáme do lednice chladit.
4. Než se polévka vychladí, připravíme si zbylou papriku a okurku. Nakrájíme je na velmi drobné kostičky. Při podávání rozdělíme vychlazenou zeleninovou polévku do misek a posypeme kostičkami papriky a okurky. Hladinu pokapeme olivovým olejem a ozdobíme kouskem petrželky.