Doporučujeme

Cizrnové koláčky se špenátem

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Cizrnové koláčky se špenátem

Ingredience

200 g suché cizrny

2 vejce

100 g hladké mouky

1 lžička kypřicího prášku do pečiva

sůl

mletý černý pepř

máslo a hrubou mouku na formičky

Na náplň:

3 stroužky česneku

1 malá cibule

2 lžíce olivového oleje

450 g mraženého listového špenátu

250 ml 12% smetany

mletý muškátový oříšek

80 g strouhaného parmazánu


1. Cizrnu propláchneme a přes noc namočíme do vody. Slijeme ji, zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka. Pak ji scedíme, zchladíme a rozmixujeme.


2. K rozmixované cizrně přidáme vejce, mouku a kypřicí prášek. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Formičky vymažeme máslem, vysypeme moukou a vmačkáme do nich cizrnové těstíčko. Vložíme je do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut.


3. Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno. Cibuli osmahneme na oleji, přidáme špenát a česnek a podusíme jej. Vše zalijeme smetanou a krátce povaříme, než se smetana zredukuje na polovinu. Ochutíme pepřem, solí a muškátovým oříškem. Odstavíme a případnou přebytečnou tekutinu slijeme.


4. Na předpečené korpusy navrstvíme špenátovou směs, posypeme nastrouhaným parmazánem a vložíme zapéct do trouby asi na 10 minut.


  • Vybrali jsme pro Vás