Doporučujeme

Brokolicové karbanátky s kukuřicí

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Brokolicové karbanátky s kukuřicí

Ingredience

300 g brokolice

sůl

20 g cibule

30 g másla

50 g hladké mouky

100 ml mléka

200 g mražené nebo sterilované kukuřice

1 vejce

1 lžíce strouhanky

bílý pepř

olej na smažení


1. Očištěnou a omytou brokolici rozebereme na růžičky a 5 minut povaříme v osolené vroucí vodě. Vyjmeme ji, opláchneme studenou vodou a necháme okapat.


2. Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na rozehřátém másle. Zaprášíme ji moukou a připravíme světlou jíšku. Jíšku zalijeme mlékem, dobře rozšleháme a bešamel necháme 10 minut provařit.


3. Brokolici nasekáme nadrobno a v misce promícháme s kukuřicí, bešamelem, vajíčkem a strouhankou. Směs osolíme, opepříme a 10 minut necháme odležet.


4. Z brokolicové směsi tvoříme malé placičky a pozvolna je opékáme na rozpáleném oleji v pánvi. Podáváme s vařeným bramborem.


  • Vybrali jsme pro Vás