Diskuze

Úřad práce v Hradci zavalily žádosti o příspěvek na bydlení, čeká se tam

Úřad práce v Hradci Králové se potýká s nárůstem žádostí o sociální dávky. Problém to je nejen pro klienty, ale i zaměstnance. Zatímco dříve žadatelé o podporu vyřídili své záležitosti na počkání, nyní musí někteří do sídla ve Wonkově ulici i několikrát.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RV

R67o21m63a87n 40V56l31č15e89k

14. 11. 2022 20:12

Příspěvky na bydlení by neměly existovat buď vůbec nebo v hodně omezené podobě. Klesly by tím ceny nájmů protože by na to prostě lidé neměli a pokud by majitelé chtěli pronajmout, museli by s cenou dolů. Zároveň by se měly zvýšit majetkové daně (hlavně z neobsazených bytů) které jsou u nás extrémně nízké - tím by se na trh nájmů dostalo více bytů a to by také tvořilo tlak na snížení ceny nájmů. Stát by na tom vydělal protože by získal peníze na dani a k tomu nemusel vyplácet tolik dávek.

0 0
možnosti
RV

R44o33m12a80n 55V79l42č39e85k

14. 11. 2022 20:15

Tohle však nemá šanci projít přestože to české vládě doporučují světové organizace, protože politici sami jedou v tomto byznysu a také je to z pohledu voličů nepopulární krok.

0 0
možnosti
KS

Proč nežádají online? Vyřizoval jsem to tak pro dceru a bylo to na pár minut.

0 0
možnosti
Foto

Úředníků nabíraných plno, všichni lehárko. Nakoupený software za milióny a oni nejsou schopni pracovat rychle? Něco je špatně.

0 0
možnosti
MH

„V září jsme vyplatili více než 188 tisíc příspěvků na bydlení v celkovém objemu převyšujícím 766,5 milionu korun,“ vyčíslil měsíční sumu vedoucí oddělení mediální komunikace ministerstva práce a sociálních věcí Jakub Augusta.

Takže v roce 2023 stát vyplázne přes 10 miliard s prstem v nose

2 0
možnosti
MS

Pokud povládnou levičáčtí neomarxisté, proti nimž tu řada diskutujících protestuje. Chce to vládu skutečné pravice, která sociální dávky a veškeré rozdávání ze státního radikálně omezí.

1 0
možnosti
MK

Lidé, nestyďte se zažádat! No tak lidé se nestyděli, ale úřednictvo na to nějak není připraveno. Ostatně jako vždy. Je to s naší státní správou pořád stejné, ať je u vlády kdo chce.

2 0
možnosti
DZ

Protože vládní garnitura vede jen kecy v kleci... Zveřejní akorát, kolik lidí požádalo, ale kolik z nich příspěvek oproti žádostem nedostalo, to už se veřejnost nedozví...

0 0
možnosti