ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Přiopilý senior se postřelil plynovou pistolí do ruky, hrozí mu pokuta

  • 2
Senior z Jičínska se v noci na dnešek postřelil vlastní plynovou pistolí. Podle policie byl pod vlivem alkoholu a se zbraní patrně neodborně manipuloval. Se zraněním skončil v péči záchranářů.

Incident se stal kolem půl dvanácté v noci. K postřelenému muži vyjeli záchranáři i policisté. Třiasedmdesátiletý senior nadýchal 1,17 promile alkoholu.

„Policisté zjistili, že jde o plynovou pistoli. V tomto případě muž nemusí být držitelem zbrojního průkazu, neboť plynovou pistoli jako zbraň skupiny D může vlastnit osoba starší 18 let, nesmí ji ale nosit veřejně ani s ní manipulovat pod vlivem alkoholu,“ uvedla mluvčí hradecké policie Lucie Konečná.

„Muž utrpěl zranění ruky. Po ošetření jsme jej převezli do jičínské nemocnice,“ popsal mluvčí krajských záchranářů Ivo Novák.

„Policisté zbraň zajistili a odebrali. Za přestupek muži hrozí pokuta až do výše 30 tisíc korun,“ řekla policejní mluvčí.

Podotkla, že i ti lidé, kteří si pořídí zbraň skupiny D na svou ochranu, se musí naučit se s ní odborně manipulovat, aby nedošlo ke zranění.

Není dovoleno s takovou zbraní manipulovat na veřejně přístupném místě ani v soukromí, pokud jsou schopnosti majitele zbraně sníženy požitím alkoholu, návykových látek, léků nebo v důsledku nemoci.