Nesahej na mě, vztekala se opilá řidička. Při testu na alkohol hlídce utíkala

  • 9
Až stokilometrovou rychlostí ujížděla řidička před policejní hlídkou v Novém Bydžově na Královéhradecku. Když se ji policisté snažili otestovat na alkohol, dala se na útěk, ale rychle ji dostihli. Za to, že řídila opilá, hrozí ženě až rok vězení.

Hlídka se rozhodla zkontrolovat osobní auto v neděli krátce před jednou hodinou ranní. Na výzvu k zastavení však šofér nereagoval, ujížděl vysokou rychlostí přes město, na stopce nezastavil a desítky metrů jel v protisměru.

Auto nakonec na předměstí odbočilo z ulice Jana Maláta a zastavilo ve slepé ulici. Ukázalo se, že jej řídí třicetiletá žena. Ta vystoupila až po několika výzvách. Podstoupila dechovou zkoušku a po několika pokusech nadýchala téměř 1,5 promile alkoholu. Pak se však rozhodla vytratit.

„Nesahej na mě, ty...,“ vztekala se na zveřejněném videu žena, když se ji policisté snažili zastavit. Po krátké šarvátce skončila na zemi s rukama za zády.

VIDEO: Opilého řidiče zastavil po honičce s policisty až PIT manévr

„Před provedením druhé zkoušky se žena dala na útěk. V tu dobu byla na místě i hlídka strážníků městské policie, společně s policisty ji po pár metrech doběhli a za pomoci donucovacích prostředků ji zadrželi,“ uvedla mluvčí hradecké policie Iva Kormošová.

Druhá dechová zkouška s výsledkem 1,3 promile se zdařila až na třetí pokus, protože žena, ač se zkouškou souhlasila, mařila její provedení.

Policisté již sdělili ženě, že je podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí jí až roční vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz