(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Radek Cihla, MAFRA

Mladík zmizel v podhůří Orlických hor. Hasiči ho našli mrtvého

  • 1
Policisté v pátek ráno odvolali pátrání po 24letém muži z obce Jestřebí na Náchodsku, po kterém pátrali od úterka. Jeho tělo našli ráno při pátrací akci dobrovolní hasiči. Muž zřejmě spáchal sebevraždu. Uvedla to Iva Kormošová z krajského policejního ředitelství.

„Tělo bylo dnes ráno objeveno v lese u Slavoňova. Cizí zavinění bylo předběžně vyloučeno,“ potvrdila Kormošová. 

Policie po muži pátrala od úterý 27. března. Mladík odjel automobilem z domova v Jestřebí v neděli po poledni. Od té doby se nikomu neozval. Jeho zamčený automobil našli o několik hodin později ve Slavoňově poblíž hřbitova. V něm mladík zanechal své doklady, doma nechal mobilní telefon. 

„Podle rodičů s nikým příliš nekamarádí, je samotářský a věnuje se hodně náboženské tématice a mystice,“ uvedla při pátrání mluvčí náchodské policie Eva  Prachařová. 

Policisté provedli šetření ve zdravotnických ústavech, nemocnicích i mezi přáteli. Policejní hlídky však pátraly i v přírodě. Za pomoci služebních psů policisté prohledali terén Klopotovského údolí, údolí Libchyňského potoka, Pavlátovy louky, i okolí Slavoňova.

V krátké době jde v okolí Nového Města nad Metují o druhý podobný případ. Policie od soboty 10. března pátrala také po 45letém muži. Ten byl nalezen o dva dny později bez známek života v členitém lesnatém terénu Pekelského údolí. Muž s největší pravděpodobností spáchal sebevraždu.

Slavoňov je od Jestřebí vzdálen vzdušnou čarou necelé tři kilometry.

Slavoňov je od Jestřebí vzdálen vzdušnou čarou necelé tři kilometry.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,