Diskuze

Dopravní systém s kamerami a radary vyjde Hradec Králové na 305 milionů

Dodržování rychlosti na hlavních tepnách v Hradci Králové budou hlídat automatické radary. Zastupitelé schválili nákup inteligentního dopravního systému, který město prošpikuje vedle radarů také kamerami a chytrými křižovatkami. Pokutovat tak bude i jízdu na červenou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

Proti červeným nic. Ale s tou rychlostí - systém spoléhá na protiprávní chování, aby se zaplatil. Jestli pak nááhodou není tlak na nastavení pravidel na zbytečně pomalou jízdu.

0 0
možnosti
ZH

Jenom by mne zajímalo, jak přednostně projede autobus ve špičce třeba u nemocnice. A naopak, pokud není žádný provoz, tak každý, kdo autobusem jel musel zažít, jak řidiči zpomalují a nebo stojí déle v zastávkách aby dodržovali jízdní řád.

0 0
možnosti
FK

Pan Michálek by se měl raději víc starat o své pacienty. Aby jeho pacienti ( už bývalí ) nemuseli chodit na přeléčení někam jinam.

1 0
možnosti
VK

V78í81t 61K43o26u49b25a

1. 6. 2018 10:52

Hlavně aby součástí nebyla humanizace okruhu, takové zúžení na 1 pruh každých 200m kvůli přechodům udělá z dříve plynule průjezdné trasy peklo na zemi.

1 0
možnosti
JA

....počítali výtěžnost na 37 milionů korun

to mluví za vše, nejde v první řadě o bezpečnost a plynulost....

3 0
možnosti

Vzhledem k tomu, že jízda na červenou je v Hradci již takovým řidičským evergreenem, nebude takové opatření od věci...

3 0
možnosti
MB

Na to peníze mají, ale aby postavili most přes Orlici to jim jde jako když se..re a maluje;-D;-D

0 0
možnosti
PH

Proc se vsichni tech radaru tak strasne boji? To me hlava nebere.

2 1
možnosti
VK

Kdyby raději investovali do radarů tam, kde je to skutečně nebezpečné (školy, hustě obydlené oblasti) a ne zrovna na okruhu, který by si klidně mohli dovolit zavést 70 či 80 km/h, samozřejmě kromě míst, kde prochází úplným centrem. Místo, aby se snažili, aby doprava rychle a plynule projela městem s co nejmenšími emisemi, dělají všechno proto, aby se řidiči museli stále znovu a znovu rozjíždět a emise rostly násobně. Stačí se podívat, co udělali třeba s s Pospíšilovou třídou, nebo s Gočárovkou. Inteligentní dopravní systém, proč ne. Ale fakt musí být všude radary? Když bude systém napomáhat plynulosti dopravy, budou stejně k ničemu.

1 0
možnosti
PH

Nejvice by pomohla dostavba R35 a severni tangenta. Pak bychom nemuseli resit rychlost a propustnost okruhu. Jenze, to by bylo spis o 'obcanske neposlusnosti' (neco podobneho, co udelali pred lety v Chlumci), o poradne dlouhe a vytrvale 'obcanske neposlusnosti'.

2 0
možnosti
JP

J75a90n 76P20i15n40d93l76i38k

31. 5. 2018 19:54

Bude-li systém nastaven na pokutování jízdy rychlejší než 20 km přes limit a všechny průjezdy na červenou, nemám nejmenší problém, takových lidí jezdí dost a dost. Nevím, jak si oponující pán představuje tu prevenci namísto represe...

5 2
možnosti
PB

P65e73t61r 89B93á96č42a

31. 5. 2018 22:21

jj o 50 minimalne :-)

0 2
možnosti