ilustrační snímek | foto: archiv

Ukrajincům vstup zakázán. Diskotéku prověřuje ČOI kvůli možné diskriminaci

  • 74
Provozovatelé diskotéky IMC Music Club v České Skalici se rozhodli zakázat vstup Ukrajincům a Ukrajinkám. Podle nich se mezi sebou často prali a ničili zařízení klubu. Na případ upozornil server Novinky.cz, podle něhož policie ale žádné potyčky v klubu hlášeny nemá. Situací se zabývá Česká obchodní inspekce kvůli možné diskriminaci.

„Přátelé chtěli bychom Vás upozornit na skutečnost, kdy jsme zakázali vstup občanům UA do našeho hudebního klubu a podali veřejné prohlášení. Bohužel jsme byli nuceni to udělat plošně a pro všechny UA,“ oznámili před dvěma dny provozovatelé hudebního klubu na Facebooku.

„Po několika upozorněních, zákazu vstupu i nadále se chovali nepřípustně. Jak jistě víte, i Vám vadilo, když tito lidé tam byli a chovali se špatně, podotýkáme mezi sebou. Neříkáme, že mezi nimi nejsou i slušní lidé, to v žádném případě, ale bohužel s politováním musíme oznámit, že si trváme za svým. Jsme soukromý hudební klub a majitel má právo výhrad,“ vysvětlili majitelé IMC Music Clubu z České Skalice.

Policie přitom žádné potyčky cizinců v klubu neřešila. „V tomto hudebním klubu neprověřujeme ani jsme neprověřovali žádné incidenty,“ potvrdila pro iDNES.cz mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Česká obchodní inspekce se na základě předběžného posouzení domnívá, že by mohlo jít o diskriminaci. „Inspektorát pro Královéhradecký a Pardubický kraj aktuálně obdržel v této věci několik podání a bude se jimi bez odkladu zabývat,“ řekl serveru Novinky.cz mluvčí ČOI František Kotrba.

Má mít provozovatel klubu právo určit, jaké etnikum nebo národnost do podniku pustí?

celkem hlasů: 1375
Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 čtvrtek 21. prosince 2023. Anketa je uzavřena.

V klubu ve Slušovicích se při oslavě Halloweenu zranilo osm lidí (30. 10. 2022):

30. října 2022