AL

Ač rozený hradecký votrok, tak v HK už celkem dlouho nežijí a neznám detaily současné politické situace.

Ale na druhou stranu dobře vím, že první návrh všech třetí městských okruhů je z tužky a (rysovacího) pera architekta Gočára a o jeho kvalitách jako architekta a urbanisty asi nebude nikdo pochybovat.

Jen díky osvícenému starostovi Ulrichovi, který do HK přivedl architekta Kotěru, který pak přizval svého žáka Gočára, měl rozvoj města po zrušení pevnosti jasný plán a díky tomu byl HK nazýván v době před 2. sv. válkou Salónem republiky.

Vzhledem k tomu, že se po prvním okruhu nakonec podařilo dokončit i druhý okruh (i když to trvalo zbytečně dlouho), tak nyní by měl být na řadě okruh třetí. Celá léta již fungovalo jeho torzo mezi Bláhovkou a křižovatkou u ČKD v Plotištích, které odvádělo alespoň část tranzitní dopravy z oblasti Kuklen a Pražského předměstí. Co se týče jižní části tak z mé zkušenosti nějaké spojení mezi Bláhovkou, Hradubickou, Třebší a Novým HK je nezbytné, protože jinak je nutné překonávat Labe přes most u FNHK (použit druhý okruh) nebo po mostě u Vysoké, který má ale malou kapacitu a okolní komunikace nejsou na vyšší provoz stavěné. Kudy by měla vést severní část okruhu netuším, protože tam to tak dobře neznám.

LH

L71i55b21o95r 77H31a79m48p69l

19. 4. 2024 20:38

V Plotištích bude časem velká sláva.Poblíže budoucí křižovatky KoutníkovaxZahrádkářská buse umístěna socha mající z jedné strany podobu ÚHA Brůny a z druhé Největší kapacity přes dopravu v HK Sedunky.Prvních 10 smolařů,co tam někoho trefí zezadu dostane zmenšenou kopii s osobním věnováním duchovních otců křižovatky.

Nově vzniklá paralelní ulice se Smiřickou výpadovkou ponese jméno Janouškova.Až se bude klepat na základní kámen toho úžasného parkovište coby základu další průmyslové zóny,tak sám Romeš sice účast nepotvrdil,ale jeho pravá ruka se na bílém koni jistě dostaví. Na té slávě nebude chybět v nové paruce k nepoznání vyšňořen exprimátor Divíšek. Osobně bude jednou rukou grilovat a druhou zamačkávat slzu při děkovačce úředníkům a politikům co výraz dojetí nad tím,že po tom všem ta ST vede přes ty správné pozemky.

Náměstek Záruba dostane od vděčných(bývalých) majitelů pozemků jako poděkování za to,že je zbavil té dřiny polních prací zářivě žlutou mikinu s osobním věnováním exmajitelů.

Zatím na druhé straně města ,ano zrovna tam kde byl dlouhá léta navážen nebezpečný odpad všeho druhu z Vertexu a kde má stát budoucí křižovatka Temešvár byli na neformální procházce viděni zástupci modro-bíle demokratických stran v doprovodu Zeleného Meandra přezdívaného ,,Rozkopnutá Pralinka,,(t.č. nedemokraticky ze Zastupka voliči vykopnutého.Je prostě třeba vypracovat několik studií na likvidaci staré ekozátěže a to přece může pouze ten jediný oprávněný nositel zelené pravdy v HK a zároveň ten nejzelenější krajinný ekolog!

A to ještě exnáměstek exprimátora Elvis Břídil potajmu kutá na poli kde před lety stával písník Hradečan,též zavezený čímsi dnes fujovým.Volby za humny a tak je třeba ukázat kdo tady za lid nejhlasitěji bojuje !

JM

J39a74n 49M25o45l84n87á41r

19. 4. 2024 15:30

Taky ten třetí okruh mohli více zakulatit.

MS

Ten samý Záruba,který nedávno tvrdil že Mileta není potřeba protože bude míň aut,najednou u koryta tvrdí že není čas něco zkoumat