- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
ti co na ní nadávají jsou většinou trubky co si někde přečetli že to není nóbl a tak to nežerou
jednou jsem měl možnost jíst kapra z novýho rybníka a musím říct že to bylo nic moc takové bez chuti
ono když to maso nemá takový ten správný bahenní odér tak to není ono
takže kapr už se tším na vánoce sežeru zase nejmín 5 řízků jako loni
Zase někdo vymyslel, jak ještě lépe prodat hlupákům hnusnou rybu.
první co mě napadlo bylo, jestli se takhle nedají prodat i kapříci "obyčejní".Ono na nich vně bude vidět že jsou zvlášť krmeni?
Chuť je stejná, tedy budou všichni vylepšení!
Kapra jsem dlouho neměl, ale v nějaké knížce o historii rybářství v Čechách jsem četl, že Jakub Krčín z Jelčan zakládal velmi chytře rybníky na místech, kde je bláto a kde poté žijí červi, které jsou pak potravou pro kapry. Červ je vysoce hodnotná bílkovina, takže je to pro kapra lepší potrava, než když se mu hází kukuřice a jiné zemědělské odpady. Problém pak je, že kapr je pak cítit od bahna, což by se ale mělo dostatečně dlouhým pobytem v sádkách u rybníků vyřešit. Nevím, jak to dělají dnes, ale krmit ryby nekvalitní stravou není moc dobré.
Pokud si koupíte nějakou rybu v akci, tak když si jí upečete, zbude z ní tak polovina, protože má hodně tuku. A to samé platí třeba u kuřecího masa, které je taky hodně propagováno, ale má hodně podkožního tuku.
To mi stačí, takže je to stejnej hnus jako předtím.
Ale prdlajc, kapr se dá udělat, že se budete olizovat. To jenom lidi co to v životě nejedli než obalený bůhvíčim a připalény na směsnym rostlinnym oleji maj kecy.