- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
BRAVO! Návštěva ZOO PRAHA je vždy velkým zážitkem, toto i sloní trus to dál umocňují.
Jednorázové nádobí nikdy nebude ekologické, výborný článek na toto téma jsem teď četla (bohužel v angličtině) zde.
https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/sep/06/save-earth-disposable-coffee-cup-green
Ve zkratce - můžeme si myslet, jak jsme eko, ale pokud nezměníme základní tendenci konzumovat více a více a jednorázově, víceméně to nic nezlepší, nebo jsou tato zlepšení v rámci toho, co je globálně třeba řešit, hodně okrajová.
Mě by zajímalo, jak, z čeho a s jakou energetickou nákladností se vyrábí ten škrob a pak nádobí.
myslím, že by stálo za to zmínit, že uvedeným dodavatelem je odpadová společnost MARIUS PEDERSEN, jejímž cílem není snížení množství odpadu, ale jeho zvýšení a s ním i zvýšení profitu. Přemýšlím, zda-li je i dodavatelem nádobí. Proč například není nabídnuto a využíváno nádobí vratné?
"jejímž cílem není snížení množství odpadu" Nechápu proč to zmiňujete, to je snad jasný že to není jejím cílem, ne? MP přeci může být úplně fuk, jestli si nechává zaplatit za zkompostování nebo za jakékoli jiné zpracování, ne? Peníze jako peníze. A bylo by něco špatného na tom, kdyby byl i dodavatelem nádobí?
Vratné nádobí není nabídnuto v první řadě proto, že do těch stánků by se nevešlo.
nádobí z kukuřice, to není moc eko když si vezmete kolik chemie paliva a energie je potřeba na vypěstování a výrobu, navíc kukuřice není zrovna plodina která by půdě prospívala, co takhle porcelánove nádobí to se jen umeje, to je eko ale kdo by se s tím dělal že, tohle je krátkodobě levné a hlavně módní
Umyje - ano, ale představte si prostor který na to potřebujete (shromáždit použité, předmýt, dát do myčky, vyskládat čisté a celé to stavebně oddělit od jídla a surovin) a pak si vemte, jak jsou ty stánky velké.
Jako dobrý, ale nedalo by se to kompostovat normálně, bez spotřeby energie?