Diskuze

VIDEO: Jak jíst šneky jako tradiční postní pokrm Štědrého dne

Francouzi zdaleka nejsou jediní, kdo si v konzumaci hlemýžďů liboval a libuje. Dokonce nejsou ani první, kdo začal šneky připravovat, ačkoliv úprava po burgundsku je pravděpodobně ve světě nejznámější a níže na ni přinášíme recept. Teď u nás vánoční šneci zažívají renesanci jako tradiční postní pokrm.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J47a29n 29K65a11n33t

28. 12. 2019 9:25

Zajimavé, ze kuchar v prazské restauraci La Gare pridava do bylinkového masla ke snekum pastis. Ackoliv jsou Francouzi (hlavne na jihu) velkymi konzumenty pastisu (anyzovka), k priprave sneku ho nepouzivaji. Jinak moda sneku po burgundsku jiz ve Francii témer zmizela. Sneci se ale daji koupit pripravené, hlavne zmrazené, v kazdé samoobsluze za par supu. Doma je strcite na chvili do trouby a mate zhruba za 70 Kc (cca 3 eura) za 12 ks tuto specialitu. V restauraci La Gare zaplatite 300 Kc (tj 12 euro) za tucet sneku.

0 0
možnosti
MM

snely si dam ve francouzske restauraci, ale doma bych se s nimi nedelal

0 0
možnosti
Foto

proč, proč, proč? Je normální vařit nějakou věc skoro celý den abych z toho měl pár soust? Není. Cena a užitná hodnota je zcela jinde. Taková lahůdka to zase není.

0 0
možnosti
JN

Ale no tak! Člověče, to, že vám to nechutná, ještě neznamená, že je to hnus. Stačí napsat, že vám to nechutná. Takhle jste jen trapný.

2 0
možnosti
VJ

V44í44t 48J39ů78z78a

23. 12. 2019 13:25

Hloupá reklama. Postní pokrmy i šneci samozřejmě Čechům mohou být ukradení.

1 3
možnosti
MS
Foto

I30v40a45n 25K55ř88í81ž

23. 12. 2019 8:51

Za tu práci a náklady to nestojí. Stačí tvrdší houby. K.I

3 2
možnosti