Diskuze

Rané brambory si nepleťte s novými. Nikdy je neskladujte v lednici

Rané brambory jsou něco jiného než nové. Ty se na rozdíl od raných sklízejí v plné zralosti a jsou to brambory jiné odrůdy, navíc obvykle z dovozu. Na tom není nic špatného, takové brambory mohou být také chuťově velmi dobré. Jen je třeba je nezaměnit za dlouho očekávané české rané.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Naopak například vaření nejen raných brambor v kyselém prostředí, způsobí zatuhnutí slupky a takové brambory je nemožné pořádně dovařit.

Zdroj: https://www.idnes.cz/hobby/domov/rane-brambory-zpracovani-skladovani.A210702_111726_hobby-domov_bma

Tohle si zaslouží opravu. Není to nemožné, je to obtížné. A ta čárka za slovo "prostředí" nepatří.

1 0
možnosti

a není to celý hovadina? teda nevim o nikom, koho by napadlo vařit brambory v kyselé vodě...

2 1
možnosti

To není jen o vaření v kyselé vodě, to asi vážně nikdo nedělá. Když budeš třeba vařit zelňačku a brambory si neuvaříš samostatně, ale dáš je do hrnce ke kysanému zelí, tak zůstanou tvrdé.

6 0
možnosti