Diskuze

Piccolo nás naučili říkat Italové, tvrdí šéfbarista

Je to paradox. Když na dovolené řeknete v restauraci, že chcete espresso piccolo, budou na vás koukat s otevřenými ústy. Tento výraz se ve světě normálně vůbec nepoužívá.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V lidovkách jsou podobné rozhovory, kde baristka tvrdí, že kávovary mají tlačítko na větší kafe speciálně pro lidi z východu. Pche, he, he.

0 0
možnosti

At si kazdy pije, co chce, treba 20 minut louhovanyho turka z Jihlavanky, jen at se uz konecne potraviny a napoje urciteho nazvu delaji tak, jak to onomu nazvu napovida...

0 0
možnosti

a je správně, že mi to ve starbucks dají do kelímku na dno?;-D

0 0
možnosti

Zrovna ve Starbucks na letišti ve Sto se ptali, jestli chci kávu "solo" či "single" neboli malou - piccolo.

0 0
možnosti

Mě spíš vadí, že ve velké většině kaváren když chcete kávu s mlékem, dostanete k hrnku odpornou plastovou vaničku z Makra ještě kolikrát vytaženou z lednice. Přitom samotnou kávu se snaží udělat třeba docela dobře.

2 0
možnosti

Jelikož si mléko do kávy nedávám,tak mi to nevadí,spíš je škoda,že né všude jsou zvyklí dávat ke kávě automaticky sklenku s vodou.

2 0
možnosti

P85e77t63r 44H92á17j19e31k

9. 10. 2013 12:48

Piju to, co mi chutná. Velký hrnek kafe s velkým množstvím mléka. A klidně ať se všichni baristi stavěj na hlavu. "Pravá italská" prostě neni pro mně. Nebudu pít to, co mi nechutná jen proto, že je to "jediný správný způsob jak dělat kávu".

6 4
možnosti

ale kdo Vám tvrdí, že je to jediný správný způsob přípravy? Mluví se konkrétně o espressu, které má prostě nějaký zákonitosti a když přijdu do kavárny a chci espresso, tak bych ho rád dostal. Když budete chtít v restauraci steak a donesou řízek (bo naopak), taky budete remcat.

16 0
možnosti
Foto

Bohužel opravdu neustálé opakování stejného... Navíc špatně, 25 sekund je na espresso příliš mnoho.

0 4
možnosti

jak mi dycky rika miláňan achille, kdyz se pustime do rozhovoru o kave: delas z toho zbytecnou vedu

1 0
možnosti

když to má někdo v ruce, tak se mu to kecá ;-) Ale je fakt, že spousta lidí co znám, váží porci kávy na laboratorních váhách. ;-D

1 0
možnosti

Deset let jsem dělal za barem a mohu potvrdit. Italové si skutečně rvali vlasy z našich obřích kýblů kafe. Nicméně spíš chtěli ristretto než piccolo.

3 0
možnosti

Tiež by som povedal, že espresso je v Taliansku normálne len dúšok kávy a ten pol dúšok je ristretto. Neviem si predstaviť ešte piccolo medzi tým :)

0 0
možnosti

...našeho českého turka... ;-D

1 0
možnosti

zajimalo by me pro koho je to jejich ristretto dobry. ja abych mohla normalne fungovat, tak si musim uvarit aspon pullitrovej kybl kafe

1 0
možnosti
Foto

To se probudila baristická loby, že tu poslední dobou je jeden článek o  kávě za druhým a všechny do nás hustí, jak to říkáme a nebo pijeme špatně?

8-o

3 0
možnosti