Diskuze

Poslední část skládačky. Švýcaři otevírají další železniční tunel pod Alpami

Ve švýcarském kantonu Ticino ve čtvrtek otevřeli 15,4 kilometru dlouhý železniční tunel v průsmyku Monte Ceneri. Cenerský úpatní tunel, jehož výstavba stála 3,6 miliardy švýcarských franků (zhruba 88 miliard korun), spojuje Camorino a Lugano a výrazně urychlí železniční přepravu mezi Švýcarskem a severem Itálie.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J66a32n 39K13o70l86a11r

7. 9. 2020 10:11

Ta casova uspora je diky tunelu 30 minut !!!! (ted nevim, jestli rikali Locarno-Lugano, nebo Belinzona-Lugano) ....

0 0
možnosti
RJ

V letošním jízdním řádu ujede nejrychlejší vlak Bellinzona-Lugano za 27 minut, v příštím roce za 14 minut. Úspora je tedy asi 13 minut. V některých relací to může být více, ale to není primárně díky tunelu, to je tím, že lépe vyjdou přestupy resp. vedení přímé linky.

0 0
možnosti
VF

My umime taky tunel za tolik miliard.

A za rok ne za deset let.

0 0
možnosti
MR

Uz zase? To neni mozny...;-D

0 0
možnosti
IP

I30v63a96n 56P44o54u36l

4. 9. 2020 18:53

V CR se stavebni firma vybira podle nejnizsi ceny. Kvalita nikoho nezajima. Ceny si mezi sebou prehazuji velke firmy, ktere dosahnou na predem dane podminky. U projekcnich firem nerozhoduje renome, kde zvladli obtizny projekt bez chyb. Kde se usetrilo. Opet jen nejnizsi cena. Pak to tak vypada. Mizerne projekty, kde se prodelavaji stamiliony. Mizerna kvalita dodavatelu...

1 2
možnosti
RJ

A dokážete teda uvést nějaký příklad ze železnice? Kdy něco zásadního nějaká firma zkazila? Obávám se, že ne. Toto opravdu problém není.

V ČR je problém zcela jiný. Nedostatek politické vůle, koncepčního plánování a byrokratické procedury, kterými samotní úředníci nejsou schopni správně projít.

2 0
možnosti
BG

Málo platný, Švýcaři jsou u mě skuteční odborníci v oboru dopravního inženýrství. Pokud má něco logiku, drží se toho a realizují. A my si tady akorát hrajeme na byrokraty. V dopravních stavbách jsme fakt zaostalí a největší vliv na tento stav mají ti, kteří tomu nerozumí.

A změna nenastane. Nikdo z těch odpovědných se nechytí za nos.

4 0
možnosti
PD

Někde se staví a jinde zase jen mluví (a slibuje).

11 0
možnosti
ZN

Dejte si koblihu, je smažená na řepkovém oleji :-)

1 1
možnosti