Diskuze

Záchranný plán pro finanční sektor Kongres určitě přijme, slibuje Bush

Jednání o masivní podpoře amerického finančního systému stále provázejí neshody mezi zákonodárci. Americký prezident George Bush dnes nicméně uvedl, že Kongres legislativu v nějaké podobě přijme. "Schválení balíku prosadíme," slíbil.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

rolins

29. 9. 2008 8:52
dost lidi se napakovalo

pro spoustu ceskejch a polskejch kluku co ve statech makali a meli nejakej slusnej kredit to byl zlatej dul.za to ze koupili dum ,dva, tri. a hura domu.... a dostali dobre zaplaceno.viz inzeraty typu:chces jet domu a mas dobry kredit?zavolej.Dostali radove desitky tisic dolaru a odjeli.domy sebraly banky a ted breci.Domy se prodaly, bili konici neco vydelali a ted je to tak jak to je.Nakonec to zadotuje stat.....8-okocourkov.....

0 0
možnosti
MAA

Monstrum Anonymič Anonymov

27. 9. 2008 21:48
Totální kolaps dolaru je blízko

http://www.youtube.com/watch?v=XMrh45oDdDk

0 0
možnosti

stanislav Hájek

27. 9. 2008 17:05
Záchranný plán nemůže vyjít, to je matematická jistota

Pět největších investičních bank – Bear Stearns, Goldman Sachs, Lehman Brothers, Merrill Lynch a Morgan Stanley si v roce 2007 vyplatilo 39 miliard na odměnách pro své výkonné ředitele. Takže není co ani koho zachraňovat, dokud se nezmění systém tunelingu.  

0 0
možnosti

Q

27. 9. 2008 19:11
Re: A co takhle místo " záchranný plán.." ochraný plášť.."?!

Pane, jakákoliv idea sestavující ideologii systému společenství, se ukazuje funkční či nefunkční samozřejmě jen praxí. A pokud to shrnu, globálním kataklysmem, byť v dobré víře(možná), byl, je, a vždy bude jen člověk.

Usa již před " x " lety začala se do svého " kapitalismu " vnášet prvky totalitní. Je lhostejné jaký ismus byl, je, a bude;-D

Důležité je nad nefunkčností uměle vyvolat globální paniku, zamaskovat chyby, vytěžit z toho co nejvíc papírků..a jedeme dál;-D

V krizových situacích poznáš přítele. A člověk zachraňuje pouze a jen sám sebe, na to nezapomínejme. Již dlouho není doba, kde hrdinství, úcta, čest, nacionalismus mělo váhu.

0 0
možnosti
JN

honzajaka

27. 9. 2008 17:00
Celé to bude

asi takhle, ty prachy si rozdělí bankéři a finančníci na odměny za vynikající práci a něco pustí i politikům na úplatky a všichni budou spokojení, tedy až na obyčejného občana co to všechno zaplatí, ale na toho všechny vlády na světě tak nějak (Y)

0 0
možnosti

stanislav Hájek

27. 9. 2008 17:07
Re: Celé to bude

Plný souhlas.

0 0
možnosti

MR H.M. PAULSON, WASHINGTON, AME

27. 9. 2008 15:21
Vazeny a vzneseny Pane,

Ja jsem ministr financi Spojeny Staty z Ameriky a potrebujeme zdvorile mi pomoci od nejvice cestny a moudry clovek. Ty byl jsi mi doporucen od moje dobry pritele jako vzorny osoba. Muj stat jit k bankrotovan ale brzy my zvedneme se zase. S nasim velikym stesti a pomoci moudry lidi dostaneme suma 700 miliarda dollar ktery budeme pouzit koupit vsechno majetek od upadly narod a pouzili ho aby startovat novy Republic.

 

Ale bohuzel potrebuje pristup k bankovni ucet abychom ulozit penise kde nemuze lupici a pokrivena politici videt a nalezt dokud nezacne aukci na tu majetek.

 

0 0
možnosti

MR H.M. PAULSON, WASHINGTON

27. 9. 2008 15:22
Re: Vazeny a vzneseny Pane,

Prosim pomoz nam tak moc a ja zaplatim Tobe provisi sedmdesat milion dollar pod Tvoje laskava uschov. Posli mi tvoje jmeno a cislo ucet a cislo PIN aby pristoupit a poslat mohl. Jakmile ty posles ja ulozit $70,000,000,000. Pozdeji je vezmu od Tebe $69,930,000,000 a ponecham Tobe bohata odmena za Tvuj urgent pomoc.

 

Prosim posli dnes, vec je velmi urgent. Tvoje novy partner a novy pritel

 

Mr H.M. Paulson

0 0
možnosti
JN

honzajaka

27. 9. 2008 13:19
tak

si říkám jak budou američané financovat válku v Iráku, budou stát na rohu a žebrat na válku, nebo zavedou daň z oken.

Jdou vojáčku a koupěj si kořalku tady máte patnáct krejcarů

0 0
možnosti

Mikoláš

27. 9. 2008 11:08
Dotaz

Už dávno jsem chtěl zjistit, jak vlastně Němci financovali zbrojení před 2. sv. válkou. Zchudlý stát najednou zvedl ekonomiku zbrojením, ale kde se vzaly na ty potřebné úvěry peníze? Nevíte to někdo, nebo nevíte o nějakém slušném, vécném zdroji takových informací?

0 0
možnosti
JN

honzajaka

27. 9. 2008 13:25
Re: Dotaz

jednoduše zaměstnal lidi ve zbrojním průmyslu

0 0
možnosti

Pepa

27. 9. 2008 10:26
Kurz "Demokracie v praxi"

Bush: "Schválení balíku prosadíme." :) a vubec jeho jistota a prohlaseni poukazuji spise na system blize totalite. No nic, at tak jako tak, kolaps financniho systemu prijde, injekce to posune tak o 1-2 mesice.

0 0
možnosti

Q

27. 9. 2008 10:32
Re: Kurz "Demokracie v praxi"

Souhlasím s Vámi - tzv. obrácená forma komunismu....:-)) V tomto případě nepomůže už žádná injekce.

0 0
možnosti

Mirek

27. 9. 2008 6:27
Krize se prohlubuje

Tento plan na zachranu bankovniho sektoru a ekonomiky stejne nevyjde. Neresi strukturalni problemy, ktere soucasnou krizi vyvolaly. Nejde jen o problemy s hypotekama, ale o predluzeni spolecnosti, ktera hromadne se dostava do neschopnosti splacet dluhy. Tato zachrana jen na nekolik mesicu oddali dalsi kolo krize. Ceny nemovitosti pujdou dolu, jejich pretlak na trhu, a tech 700 bilionu je malo k celkove hodnote, ktere hypoteky tvori.

Tento vikend se resi krize ctvrte nejvetsi banky USA, Wachovia, ktera je zaroven jednou z nejvetsich na svete. Jeji aktiva jsou v rozsahu 840-860bilionu dolaru, coz je 3x vice nez WaMu, co zkrachovala ve ctvrtek, a o 30% vice nez Lehman Brothers. Dnes jeji hodnota poklesla o 34%, jeji bankrot je proste vice nez onen balicek. Z dalsich velkych bank ma problemy SunTrust, National Capital, a dalsi.  roste krize se presouva do dalsich bank, a celkova hodnota bude stat asi cely rocni HDP USA. Proste krize nezmizi, a problemy budou pribyvat.

0 0
možnosti

Mikoláš

27. 9. 2008 11:02
Re: Krize se prohlubuje

A nemyslíte, že ty strukturální problémy, o kterých píšete, néjaké předlužení společnosti a naivní hypotéy, jsou mimo? Nemyslíte, že se snaží reklamními triky vytvářet obrázek toho, jak vznikl nějaký obrovský dluh a ten je vlastně rozpuštěný mezi milióny lidí stejných jako jste Vy? A zatím ten dluh jsou jen obrovské balíky peněz, které se v tuhle chvíli někam přesunují, určitě hlavně do zbrojení? Došlo k nějakým reálným ztrátám, nebo jenom k přesunům?

0 0
možnosti
CK

Chlupaty Knedlik

26. 9. 2008 21:47
V primem prenosu

muzete sledovat nejvetsi kradez verejnych penez finacne-politickou mafii

0 0
možnosti