ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Otec OnlyFans má nový projekt. Vsadil na letecký startup

  • 0
Spoluzakladatel erotického webu OnlyFans Tom Stokely má nové podnikatelské plány – tentokrát trochu tradičnější. Spojil se s leteckým startupem Global Airlines, který chce na linkách z londýnského Gatwicku do New Yorku a Los Angeles konkurovat zavedeným aerolinkám.

Společnost Global Airlines vznikla před třemi lety a u jejího zrodu stál James Asquith, bývalý bankéř, který se zapsal do Guinnessovy knihy rekordů jako nejmladší člověk, který zvládl navštívit 196 zemí, píše web Euronews.

Podle webu Business Insider se Stokely stal členem vedení aerolinek, zda a případně kolik do firmy sám investoval však není známo. Global Airlines mají vlastnit čtyři obří letouny A 380, zatím s nimi však na žádné trase nelétají.

Společnost původně plánovala letos na jaře nasadit na transatlantické lety jedno velkokapacitní letadlo, podle posledních informací ale tento záměr odložila. Soustředit se chce spíše na charterové lety při velkých akcích – například fotbalové mistrovství světa, které se bude v roce 2026 konat ve Spojených státech.

OnlyFans řídí tajemný rodák z Oděsy. Z dividend inkasoval přes 7 miliard korun

Tom Stokely, který je rovněž původně bankéř, se poprvé setkal s Asquithem loni, při spolupráci na aplikaci Holiday Swap, která umožňuje majitelům domů pronajímat si vzájemně své nemovitosti.

Platforma pro sdílení exkluzivního a převážně erotického obsahu OnlyFans inkasovala podle posledních údajů z roku 2022 od 240 milionů fanoušků 5,5 miliardy dolarů. Z této sumy si strhává před přerozdělením jednotlivým tvůrcům dvacet procent – zůstalo jí tedy 1,1 miliardy.

Stokely v roce 2019 prodal majoritní podíl v OnlyFans americkému podnikateli v oblasti porna Leonidu Radvinskému. Částku žádná ze stran nezveřejnila.