Diskuze

Rusko a Ukrajina se dohodly na zásobování plynem

Ruský plynárenský gigant Gazprom a ukrajinský státní podnik Naftogas po dvou dnech jednání uzavřely konečnou dohodu o zásobování Ukrajiny plynem. Gazprom bude do konce roku prodávat Ukrajině plyn, který dováží z centrální části Asie, a to za 179,5 dolaru za 1000 metrů krychlových.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Radka

14. 3. 2008 21:25
Průzkum

Ráda bych Vás požádala o účast na anonymní dotazníkové akci LIBERALIZOVANÝ TRH S ELEKTŘINOU na adrese

http://elektrina-dotaznik.wz.cz/

Děkuji. Radka Havlíková, EF JČU v Českých Budějovicích ;)

0 0
možnosti

Mladá Fronta

13. 3. 2008 19:01
Veronika je půvabná

Má pěkný kukuč a milý úsměv.

Otázka ale je, zda umí číst, číst nejen česky a zda má přístup k informačním zdrojům, zdrojům jiným než archiv, archiv bulvárního plátku Dnes. ;-)

Pokud to umí, může se zamyslet nad vývojem sporu Gazprom Ukrajina výhledově za rok, kdy by Rusko mělo nakupovat plyn od exsatelitů za EU ceny.

http://www.iht.com/articles/2008/03/11/business/gazprom.php

Ázerbajdžán už neexportuje jen do Ruska. V redakci bulvárního plátku se o tom nesmí mluvit, protože by to podkopávalo doktrínu přeškolených svazáků o tom, že Írán nepotřebuje jaderky, protože má energie nadbytek, ale my si to tady snad můžeme říct: Írán je čitým dovozcem plynu a jde právě o plyn z Ázejbajdžánu.

Vychcan cestovatel Vám to v zasvěcených článcích o Íránu neřekl, ale praktický socík (nízké ceny benzinu, plyn prakticky zdarma, masivní stěhování mladých do velkých měst za flákáním - pardon prací zejména v úřadech) likviduje Írán skoro tak dobře, jako válka s Irákem.

0 0
možnosti