Cestování v době pandemie se blíží sázení ve sportce.

Cestování v době pandemie se blíží sázení ve sportce. | foto: Ethan Weiss

Deset tisíc dolarů za let bez roušky. FAA udělila pasažérovi tučnou pokutu

  • 149
Americká ultra nízkonákladová letecká společnost Allegiant Air udělila jednomu z pasažérů pokutu ve výši 10 500 dolarů, tedy téměř 230 tisíc korun. Důvodem bylo to, že si zmíněný cestující v letadle odmítal nasadit ochrannou roušku.

Neposlušný pasažér, který sedmadvacátého února letěl z města Provo v Utahu do destinace Mesa ve státě Arizona, se podle Úřadu pro civilní letectví (FAA) kvůli roušce začal hádat s posádkou. Ta ho údajně sedmkrát upozornila na to, že ochrana horních dýchacích cest musí být nasazena po celou dobu letu.

Po přistání letadla se neustále hádal se zaměstnanci aerolinek a jedné z letušek dokonce vyhrožoval s tím, že si bude stěžovat na to, že byl přinucen masku během letu vůbec mít, uvádí server New York Post. Poté jednu z letušek dokonce začal i fyzicky napadat, což podle zprávy leteckého úřadu ženu rozrušilo a dovedlo k slzám.

Pokuta pro pasažéra bez roušky při letu do Arizony ovšem není jedinou pokutou za odmítnutí dodržování koronavirovových opatření, kterou FAA v tomto týdnu uložila. 

Od ledna až do současnosti totiž roušku na palubě letadel odmítlo již téměř dva a půl tisíce cestujících. Úřad pro civilní letectví tak většině z nich udělil pokuty, ty nejvyšší sahají až do výše 21 500 dolarů, což je v přepočtu zhruba 467 tisíc korun.

Agresivita cestujících odmítajících roušky narůstá: 

6. října 2020