Diskuze

Jihoevropané prý táhnou EU ke dnu. Sever však na krizi slušně vydělává

Političtí lídři v severnější části Evropy od začátku dluhové krize v eurozóně prohlašovali, že nebudou trpět, aby daňoví poplatníci platili za problémy jiných zemí, hlavně těch z jižní části kontinentu. Daňoví poplatníci ze severu eurozóny ve skutečnosti netratili ani cent, naopak na krizi vydělávají, napsala v analýze agentura Reuters.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AN

To vydelavani je velmi nejiste. V Recku uz musely odepsat nemecke a francouzske banky miliardy Euro a tim padem platily i mensi dane v Nemecku.

Pokud Recko a Kypr nebudou dluhy platit, zaplati definitivne Nemci i ostatni veritele.

0 0
možnosti
AK

Musime si uvedomit, ze usetreni  1,2 miliardy  eur v  65 bilionech eur, je smesne. At se to porovna s tim kolik vlady vynalozili na seskrtani uveru. :-/

0 2
možnosti
PH

A těch vašich 65 bilionů eur je co?

0 0
možnosti
OM

Když Sever válčí s Jihem a zem jde do války, na polích místo bavlny, teď rostou bodláky....

3 0
možnosti
Foto

Hmmm,zajímavá logika.Německo a jiné země ušetří na tom,že si díky krizi půjčují levněji peníze.S tím souhlasím.Stejně tak s tím,že do těchto zemí kde ekonomika normálně funguje tečou více peníze.Podstat problému je však jinde.Jih Evropy (a nejen on) seká dluhy a sever pracuje a žije bez nich.Naopak pomáhá těmto zemím je splácet.To že někde jinde vydělám neznamená,že je svět  a hospodaření EU v pořádku.

1 1
možnosti
KK

Kdyby Němci měli marku, tak ta je teď tak drahá, že by všechny jejich skvělé výrobky byly zcela neprodejné. To je další způsob, jakým sever vydělává.

3 3
možnosti
JP

A kdyz meli nemci silnou marku tak bylo jejich zbozi taky neprodejne? Podle Vas by teda zadny stat na svete nemel mit silnejsi menu nez jine staty? Draha marka by zase slevnila dovozy, hlavne surovin a energie .

3 1
možnosti
KN

A po shlédnutí této diskuse jsem přesvědčen o pošetilosti  všech evropských politiků etc. Ignorují naše ekonomy, novináře a vůbec  politickou reprezentaci,která ví vše nejlépe. Lidé u nás znají i recepty a východiska.Jsou proti sobě. Když by více naslouchali  vševědům.politologům a věštcům z České republiky,udělali by s Jihem krátký proces,ne? Diskutujícím velkým klukům se omlouvám za drzé zabloudění  do těchto ekonomickými veličinami naplněných vod.Už se vracím zpět k receptáři  Přemyslovců Podlahů.Jeďte dál,jste fakt klasa.

4 0
možnosti
JN

NO, tak hlavně před rokem hlásali, že jediná cesta z dluhové krize jsou úsporná opatření, a nyní vanRompuy uznává, že asi nee....pokus omyl skutečně zvládne i iDnesový diskutér

2 0
možnosti
FL

jo a mimochodem, tvrdit že někdo vydělává na tom že platí menší úrok za zadlužování se, to je opravdu úlet - copak ty schodky státních rozpočtů jsou nějaké investice které by vydělávaly? ;-D;-D;-D

4 0
možnosti
JN

pro euroobčany a zejména podmnožina jakýkoli europolitik je to jedno.

0 0
možnosti
FL

řekl bych že to je pouze několik dat vytržených z kontextu. To je fakt úspěch že mi banka nabídne nižší úrok na půjčku když musim platit čím dál vyšší daně :-/

0 0
možnosti
AN

tak holt Sever proti Jihu.

0 0
možnosti
AN

Pokud Recko, Kypr, Italie atd plati svoje dluhy, tak nemecky stat vydelava.

Otazka je, pokud se budou staty jako Recko dale zadluzovat, nebudou moct platit

a to je nejvetsi problem Nemecka  i jinych. Dnes se uz verejne mluvi o tom, ze Rekove i Kypr nejsou schopny svoje dluhy platit.

Uz jednou se stalo, ze se muselo Recku neco odepsat a ono to prijde znovu. Takze tvrdit, ze Nemecko bude trvale produkovat zisk je nesmysl. Jena se o stovky miliard Euro, ktere Nemecko pozbyde. (prof. Sinn a dalsi).

2 0
možnosti