Logo KFC

Logo KFC

Plukovník Sanders nastoupil do kryptovlaku. KFC zavedlo kyblík za bitcoiny

  • 9
Kanadské KFC se přidalo ke společnostem, které se rozhodly využít bitcoinové horečky. Začalo prodávat novou položku - kyblík plný klasických dobrot, který lze zaplatit pouze bitcoiny. Po první várce omezené edice se okamžitě zaprášilo.

Jeden bitcoin kyblík vychází v přepočtu z bitcoinů na 20 dolarů. Zákaznici za tuto cenu získají deset oblíbených položek z KFC menu, které jim řetězec doručí až domů. Zaplatit lze pouze pomocí služby BitPay. 

Jak uvedl americký zpravodajský server Fortune, časově omezená nabídka je dostupná jen v Kanadě. Kanadské KFC sdělilo, že nemá v úmyslu integrovat bitcoin trvale. Jedná se spíše o další marketingový tah, kterými je KFC pověstné. 

V loňském roce například prodávalo za čtvrt milionů korun textilní turistický stan, který funguje jako Faradayova klec. Další bizarní marketingovou akcí byl Zinger burger, který zákazníci mohli vyslat do stratosféry. 

Kanadský řetězec na Twitteru dokonce slibuje kbelík zdarma zakladateli Bitcoinu, který vystupuje pod pseudonymem Satoshi Nakamoto. Má to ale jednu podmínku, musí odhalit svou identitu.

12.ledna 2018 v 00:56, příspěvek archivován: 22.ledna 2018 v 10:13

If Satoshi reveals his true identity, his bucket is on us. #BitcoinBucket

Sázka na bitcoin se společnosti KFC oplatila. Na sociálních sítích, jako jsou Facebook a Twitter, byla zpráva velmi populární.

Sázka na jistotu

Kanadské KFC není jediným řetězcem rychlého občerstvení, který přijímá kryptoměnu. Minulý rok v srpnu se k tomuto kroku podle portálu Coin Telegraph rozhodl také Burger King v Rusku, který představil jako součást věrnostního programu svou vlastní virtuální měnu s názvem WhopperCoin. V prosinci téhož roku americký výrobce nápojů Long Island Iced Tea změnil svůj název společnosti na Long Blockchain. Hodnota společnosti okamžitě vzrostla.

Toho, že je výhodné spojit své jméno s bitcoinem, si všímá stále více společností.Téměř všechny společnosti, které to udělaly, se shodly na tom, že ihned poté začala jejich hodnota stoupat. 

Aktuální hodnota bitcoinu se pohybuje kolem 11 tisíc dolarů. Od prosincového výstupu na rekordních 20 tisíc dolarů, ztratila virtuální měna zhruba polovinu své hodnoty. Paniku na trhu částečně způsobila nejistota v podobě regulace. Některé země oznámily, že chtějí obchodování s kryptoměnami regulovat. Jižní Korea prohlásila, že chce obchodování s kryptoměnami dokonce zakázat. Více si můžete přečíst v článku Bitcoin hledá nové dno. Za měsíc ztratil polovinu hodnoty.