Nicolas Puech, spolumajitel luxusní módní značky Hermès (12. března 2011)

Nicolas Puech, spolumajitel luxusní módní značky Hermès (12. března 2011) | foto: Profimedia.cz

Stárnoucí spolumajitel značky Hermès ustanovil dědice. Zahradníka z Maroka

  • 57
Jednomu zatím neznámému jednapadesátiletému zahradníkovi se zřejmě už brzy převrátí život naruby. Osmdesátiletý Nicolas Puech, spolumajitel luxusní módní značky Hermès, ho chce totiž ustanovit svým dědicem. Zahradník by se tak jednou mohl stát nabyvatelem podílu na majetku v hodnotě jedenácti miliard dolarů, tedy asi 250 miliard korun.

Puech, který je svobodný a nemá vlastní potomky, údajně vlastní mezi pěti a šesti procenty firmy, to představuje jmění mezi deseti a jedenácti miliardami dolarů (248 miliard Kč). Celková hodnota firmy se momentálně odhaduje na více než 220 miliard dolarů (5 bilionů Kč).

Švýcarský deník uvádí, že nejmenovanému muži by mohl Puech předat polovinu svého dědictví. Zatím však podle zdrojů své plány se závětí průběžně mění a peníze různě přesouvá. Informaci přinesl časopis People.

Na tuhle chvíli jsme čekali roky. Hodnota LVMH dosáhla 500 miliard dolarů

Podle informací listu je šťastlivec marockého původu, za manželku si vzal Španělku, s níž má i děti. Zdědit by měl i Puechovy nemovitosti v Marrákeši v Maroku a v Montreux ve Švýcarsku oceňované na 5,9 milionu dolarů (133 milionů Kč)

Puech je zástupcem již páté generace po Thierrym Hermèsovi, zakladateli pařížského módního domu, který proslul třeba kabelkami Birkin. Z dozorčí rady firmy odešel ve zlém v roce 2014, když 23 procent značky získal koncern LVMH.

Podle webu people.com nemá Puech vztahy se zbytkem rodiny stále nijak dobré. I proto se zřejmě rozhodl pro netradiční způsob, jak se svým majetkem naložit.