Diskuze

Konec akciového večírku? Předražené tituly zlevňují, přichází přísná regulace

Cena akcií společností GameStop, AMC či Koss, kterou v posledních týdnech vyhnali investoři z Redditu o stovky procent, se postupně vrací zpátky na zem. V úterý zlevnily o desítky procent, přestože platformy pro obchodování s akciemi postupně uvolňují omezení, která kvůli nim zavedly. Na spekulace si nyní chtějí došlápnout regulátoři.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

Vtipne by bylo, kdyby to ted fondy shortovaly podruhe a jeste na tom vydelaly. Predtim ty ceny byly blizke nule, dneska je vetsi prostor pro pad. A ze by do toho drobni investori masove lili penize podruhe s vidinou dalsi ztraty, to si nemyslim. Fondy maji bakonec i vyhodu v tom, ze to nejsou jejich penize. A do jedne akcie stejne nedaji vic, nez treba procento prostredku.

0 0
možnosti
EL

Tak jestli podobné příhody pomohou snížit spekulace typu short-selling a postaví investory trochu nohama na zem, tak je to činnost veskrze záslužná. Jen doufám, že za to zaplatí jen pár zpovykaných investorů z obou stran a ne všichni formou nějaké rozsáhlejší krize.

0 0
možnosti

J36a48n 33Š20t81e69f59a16n

3. 2. 2021 18:29

Uznávám, že podle aktuálních zákonů je vydělávání na propadu akcií a sázení na krach firem legální.

Ale dle mého to není morální, což by měl být základ ducha legislativy.

2 0
možnosti
OU
MN

Dnes v 15:30 po otevření Wall Streetu jsem shortnul SP500 na vydělal 2600 EUR za 40 minut... bude na dovču

0 0
možnosti
JS

Cena jde dolu, protože fondy obchoduji mezi sebou aby cenu snížily

3 0
možnosti
JS

Cena jde dolu, protože fondy obchoduji mezi sebou, aby cenu snížily.

0 0
možnosti

Když někdo v tomto druhu obchodu vydělá, někdo musí prodělat. Zajímalo by mě kde se ty vydělané peníze berou. Zatímco u akcií to je zisk z růstu, tohle je souboj dvou týmů a co chápu, z dlouhodobého hlediska je ziskový pro většinu hráčů. A to nechápu. Bez ironie

0 0
možnosti
RK

Já to nechápu, fondy to vzdaly, tak Rededit by měl vyhrát a tím pádem vydělat.

0 0
možnosti

Vydělá reálně jen pár lidíí, ale za to extrémně. Ti, co ještě neprodali, nemají moc šanci vydělat. A dále nemusí v krajním případě vydělat nikdo krom zprostředkovatele, protože abyste vydělal, musíte prodat za více, než kolik koupíte a kdyý nikdo nekupuje, cena klesá i bez obchoduů.

0 0
možnosti

V76í51t 86Ž64í51l71a

3. 2. 2021 17:57

Když se makléři jednoho fondu domluví, někam investují miliardu a výrazně zahýbou cenou, je to normální a legální byznys a výdělek, i když tím třeba dotčenou firmu zničí.

Když se milion lidí domluví a investují po tisícovce, je to nelegální "domluva", podvod, zrada, která se musí trestat, zakázat, regulovat a vůbec všechny zavřít, protože na tom vydělávají prostí lidé a né "ti nahoře"

8 2
možnosti
Foto

Česká akciová burza je jenom něco pro hazardéry, gamery. Zničil ji Klaus, který kuponovou privatizaci zakončil obrovskou krádeží, "vytěsňováním" diků, kdy byly drobní akcionáři obráni i o košili.

0 4
možnosti

Co to blábolíte? Víte vůbec o čem je ten článek?

2 0
možnosti