Diskuze

Ukažte, kolik vážíte. Finnair převažuje cestující před vstupem do letadla

Cestující na letišti v Helsinkách v posledních dnech možná zaskočí nečekaná prosba. Zaměstnanci letecké společnosti Finnair je při check-inu žádají, aby si stoupli na váhu. Aerolinky si chtějí ověřit, nakolik přesné jsou odhady, které používají k výpočtu celkové hmotnosti, paliva a bezpečnosti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P46a70v95e57l 62Ř16í90h56a

11. 11. 2017 9:48

Řekl bych. že pojem "vážení cestující" právě získal další význam.

0 0
možnosti
PK

P83e30t22r 28K65u16č98e89r89a

3. 11. 2017 12:41

V tom je i pěkná nespravedlnost. Když jsem si se svými 70 kily chtel vzít zavazadlo s notebookem a profi fotakem mel jsem cca 5 kg nadvahu nad palubni zavazadlo a musel jsem doplacet a jeste to odbavit mimo a vedle me sedel tlustoprd přinejmenšim 120 kilo, přetejkal až ke mě a neplatil nic :-)

0 0
možnosti
JH

Vám převažovali palubní zavazadlo? A kde? Na bráně? To jsem ještě nezažil.

0 0
možnosti
PP

Nic nového, tímto se již dávno zabýval největší Čech Jára Cimrman, kdy podrobně zkoumal hmotnost horníků na jeho bezmotorovém výtahu v dole Jarmila.

Proto by před letem a v letadlech neměla být podávána těžká jídla jako houby a vajíčka.

0 0
možnosti
JJ

Když si pořádně ten článek přečtete, tak se nejedná o platby "za váhu cestujícího", ale o vytvoření aktualizovaného modelu pro vyvážení letadla "Weight and Balance" vážením vzorku dobrovolníků z cestujících.

Logicky u dlouhotrat ́ových gigantů jako A380 má váha cestujících menší význam než u regionálních ATR nebo Embraerů, kde může být velký rozdíl např. mezi letem v létě a v zimě kvůli váze oblečení nebo mezi tím, když je letadlo plné drobných Čínanů nebo Malajců a naopak je-li zaplněno hokejovým týmem s vybavením. V tomto druhém případě se může stát, že je překročená maximální vzletová nebo přistávací váha, což znamená vyložení letecké pošty, zboží nebo i části zavazadel, aby nebyla ohrožena bezpečnost letu a aby mohl být vytvořen nakládací list " Load Sheet".

0 0
možnosti
JK

Tlustí budou platit stejně, ale budou po přistání tlačit k chobotu ;-)

0 0
možnosti
JV

Jak zpívá Ewa Farna - mám prostě od pánbíčka boky jako skříň - takže teď se budou třídit lidé podle genotypu? Okamžitě navrhuji pozitivní diskriminaci, Romové taky nemůžou za to, že jsou jací jsou a je třeba jim pomáhat.

0 0
možnosti
LH

Odporné, dělit lidi podle pohlaví, rasy. No fujky;-D

0 0
možnosti
PK

A podle váhy to je fakt podpásovka...

0 0
možnosti
ON

Dosahují na průměr.... mužské váhy a to nejsem cvalda..jen jsem trochu vysoká.. budou mi Rezat nožičky?R^

0 0
možnosti
JF

Samozřejmě a k tomu příplatek, já mám 58 a Panková už by mi dala penále )))

0 0
možnosti
JP

Bylo by spravedlivé, kdyby každý kdo jde do letadla se zvázil i se zavazadlem. Kdo má 100kg +20kg zavazadlo,by si musel připlatit než ten kdo má 50kg + 50kg zavazadlo druhý by nemusel platit nic.

1 2
možnosti
JF

Vypadá to, že máte 50 co? Pobavilo.....ale samozřejmě to není vypočítavé, ani tendenční )))

3 0
možnosti

Za chvilu budeme jako boxeři, den před cestou nežrpapat;-D

2 0
možnosti