Diskuze

Brusel souhlasí s výjimkou pro Česko z ropného embarga proti Rusku

Evropská komise navrhla pro Česko výjimku z embarga na ruskou ropu do poloviny roku 2024. Maďarsko a Slovensko ji mají dostat do konce téhož roku. S odkazem na dva zdroje to v pátek uvedla agentura Reuters. Předseda vlády Petr Fiala návrh vidí jako konstruktivní. „Nechci ale předjímat, stále se jedná,“ řekl.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já souhlasím se zavřením kohoutů s ropou a plynem do Bruselu!

0 0
možnosti
VD

Mluví se o vyjímce z embarga na ropu z Ruska od EU, ale ptal se někdo Ruska, jak to vidí oni, možná budeme rádi, když nám dají dva měsíce. Dodávat plyn a ropu třem trpaslíkům, je to rentabilní. Náklady na dopravu médií budou v podstatě stejné a kdo to pak zaplatí, celá EU? To ani náhodou.

2 0
možnosti
AP

Tím by se leccos vyřešilo, nicméně, i třem trpaslíkům bude lepší, než to vylévat do lesa ...

0 0
možnosti
JH

Embargo? zákaz ?! ... to jako že rusák bude na ukrajině ještě za tři roky? a jako že již nikdy nebude na západě tržní ekonomika? asi ne

1 1
možnosti
Foto

Benzín se postupně stává nedostatkovým. Asie má trezory přeplněné Dolary a Eury a jejich spotřeba ročně roste až o 8%! Není toho dost a proto cena poroste. Navíc cenu u nás přikrmíme sankcemi a je to! Možná klesne ropa o pár Doláčů, ale pro nás bude benzín prostě drahý. Čína a Indie, toť ohromný vysavač, který se rozjíždí! Zazvonil zvonec a blahobytu byl konec!

1 0
možnosti
VP

Když jsme v rámci grýndýlu a globalizace zrušili evropskou výrobu, nelze se divit! Zelení k lopatě!

2 0
možnosti
MN

Je to nejen embargo a postih Ruska, ale i krok ke zvýšení naší bezpečnosti.

1 0
možnosti
Foto

Pro Rusko začíná být hlavním trhem Asie, viz odvolávka u příspěvku výše.

0 0
možnosti
MV

Ropa- to není všechno , např.Polsko dováží z Ruska a Běloruska 40% spotřeby motorové nafty , kolik je to u nás? Co až se Rus na Evropu vykašle a zavře kohout , navlečeme laptě?

Amerika zvýšila dovoz ruské ropy o 20% protože Maduro se na amíky s ropou vykašlal , Evropa půjde do kytek a amíci se budou chechtat a počítat grošíky co na tomhle bordelu v Evropě vydělali.

7 2
možnosti
AP

;-D A z čeho by pak Putin udržoval tu svoji Šeherezádu? V západních loděnicích mu za rubly neposkytnou ani 5 min na záchodě ...

0 0
možnosti
PK

Je to trochu podobné, jako kdyby zaměstnanec řekl dopředu zaměstnavateli, že za rok odejde. Jak bude zaměstnavatel k takovému zaměstnanci přistupovat? Najde si rychle náhradu a milého zaměstnance vyhodí.

6 1
možnosti
AP

No, pokud to bude klíčový(obtížně nahraditelný/nenahraditelný zaměstnanec (což Evropa pro ruSSko je), tak se bude všemožně snažit si jej udržet...

0 1
možnosti
RM

Tak snad bude Rusko ochotně dodávat do těchto tří zemiček a Ukrajina poskytovat tranzit. Třeba jim to i pokryje náklady na obsluhu...

1 0
možnosti

Myslíte, že když si rusko nenajde odběratele z Asie, že nějaké česko nebo slovensko bude řešit jako významné dodavalele? Pákistán, nebo Indie je pro něj významné minimálně stejně jako Evropa, ne-li více v ohledem do budoucna, měli jsme se bud odstřihnout ihned, nebo vůbec, opět rusko připravíme na budoucí stav a zesílíme jejich pozici. Ti neschopní budižkničemové z EP to opět řádně vymysleli Rv

6 3
možnosti
Foto

Rusko dodá pro ty tři státy bez pochyb. Je to dohromady asi 15-20 miliónů tun a přepočteno na barely ( 120 miliónů barelů) je ti asi desetidenní produkce Ruska. Válka jednou skončí a Němci zase začnou sosat, pokud něco nechá Asie.

1 0
možnosti
SJ

Rusové budou určitě čekat na to až se brusel rozhodne jestli a kdo bude z ruska odebírat. To je k smíchu, že vyjímka na dva roky, ta nám bude k ničemu když rusák zavře kohout třeba za měsíc, a dnes vypadá že rusku příjde více vhod varianta, kde zavře evropě kohouty a způsobí evropě potíže, než varianta že by dál rusko prodávalo evropě a bralo prachy.

9 2
možnosti
AP

a co s tím bude bělat? Čerpt přestat nejde, a jinam než Evropě, to teď prodat nemá jak... Takže to bude vylévat do lesa?

1 0
možnosti