Diskuze

Muskovi dělá starost nikl do baterií, bude ho dovážet z Nové Kaledonie

Americká automobilová společnost Tesla oznámila, že začne vyrábět autobaterie do svých standardních elektromobilů také za použití jiných kovů, než je nikl. Šéf Tesly Elon Musk však zároveň prohlásil, že firma bude kupovat nikl od dolu Goro ve francouzském zámořském území Nová Kaledonie.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

To je jen první vlaštovka .... Bude hůř. Tisíce tun akumulátorů, které bude nutné vyrobit, pokud se mají tahle jakoekoauta opravdu masově rozšířit. Materiály pro ně brzy předeženou zlato. A stejné množství bude třeba zase "ekologicky" zlikvidovat. Takže skončíme v nějakém ekologismu, kde bude výsada vlastnit auto a vůbec cestovat jen pro pár rovnějších. Ostatní si budou rovni. Jeden ismus mi to šílenství kolem green dealu stále víc připomíná.

1 1
možnosti
VO

V85í93t 76O86ž40a21n63a

7. 3. 2021 10:58

Víte o tom, že existuje takový proces, kterému se říká recyklace?

0 0
možnosti
TP

Uvoľnený uhlík je v skutočnosti "nature friendly".

Podľa ekológov je ale potrebné bojovať najmä proti uvoľnenému uhlíku...

0 0
možnosti
JS

Největším problémem green dealu bude podle mého měď. To bude budoucí zásadní prvek, kterého bude potřeba obrovské množství.

2 0
možnosti
Foto

A44v11i 71B71a13b19i85c

6. 3. 2021 10:17

Úžasné. Ekologové schvalují masivní těžbu niklu, zinku a jiných kovů pro výrobu baterií pro elektrokrámy? Umím si živě představit, jak přísně dbají na ekologii v Rusku a Nové Kaledonii.

5 1
možnosti
JV

To ekologové neschvalují. Jenom pitomci

3 1
možnosti
PP

Ve svých vozech v Číně dává do Tesel baterky LiFePO4, kde žádný nikl není. Dá se předpokládat, že se ve větší míře přejde na LiFePO4 a až bude problém s Lithiem, tak se nahradí sodíkem nebo se vymyslí jiné baterie.

0 0
možnosti
VZ

Vždycky bude někde slabé místo nebo úzké hrdlo. Technicky na přechod k elektromobilitě prostě nemáme. Jenže zelení fanatici tohle nepochopí dokud se jim nepovede totálně rozvrátit společnost. Možná jim to dojde až miliony frustrovaných lidí, kterým byla po desetiletích sebrána možnost mobility, vynesou nahoru nějakého novodobého Pinocheta. Možná až pak budou úpět v internačních táborech a z mozku jim vyvanou poslední zbytky trávy a hašiše, tak jim to začne docházet.

2 3
možnosti
JS

J63i12r24i 31S80i43l41h43a

6. 3. 2021 8:43

Může někdo vyčíslit uhlíkovou stopu za počínání pana Maska na Zemi?

9 3
možnosti
MK

V porovnání s Pepou z fabriky na gumy u nás to bude asi více, to ano.

1 0
možnosti
JP

Jak se mění ceny kovů .

0 0
možnosti
VO

V22í19t 67O21ž68a23n65a

6. 3. 2021 12:41

Tak nám to napište, jak se mění. Nadpis už máte.

0 0
možnosti
MK

Na baterky emobilita dojede. Automobilky potichu připravují auta na vodík, který sice nemá tu politickou podporu, ale zase se na něj dá jezdit i na delší vzdálenosti než doma-Kaufland.

5 4
možnosti
PP

Ale na vodík je zase potřeba vyrobit 3x tolik elektřiny než na baterky. Vodík se vyrábí pomocí elektřiny.

3 0
možnosti
JF

Hlavně že se všude píše že el.auta zlevní .Nikdy nezlevní těch surovin na výrobu baterii bude potřeba stále více a více ,logicky cena půjde nahoru.Ceny spalováků se zvyšují a budou zvyšovat i nadále ,aby ten rozdíl v cenách se spalovákem a el.autem byl minimální a lidé si kupovali el.auta .Kolik lidí si bude moci koupit auto za 900 tis.a více .Nejhorší na tom je že časem nám zakážou používat staré auta a nepujde s tím nic udělat,max.škudlit na ojeté el.auto,protože člověk auto potřebuje aspoň na cestu do práce protože na dovolenou mu pak stejně nezbyde

2 1
možnosti
JP

Ojeté elektroauto nemá cenu s vyždímanou baterkou .

1 3
možnosti
LP

Ten niklovy dul je slusna prasecina.

Navic se ten oxid vozi ke zpracovani k soudruhum do ciny....

8 0
možnosti
MS

Je zajímavé, že dokud se neprofláklo jaké kovy jsou v bateriich do BEV, potažmo, že existují BEV, bylo lidem úplně fuk jaký jsou kde doly a kolik toho vyčoudí!? Prostě byli doly, težili a všici si spokojeně kupovali poniklované věci a mobili, noťasi a bylo jim fuk co ty baterie v nich obsahují... Ale teď jsou najednou všici největší ekologové a v garáži TDI bez filtru z roku 0, že?

0 0
možnosti